Igazi emberkaja: tészta mustáros-tejszínes marhahússal és fekete olívával

A bezártságban jó barátaink a száraztészták, amikkel néhány perc alatt dobhatunk össze vacsorát és ebédet nagyjából végtelen variációban. Ezen a héten olyan tésztaételeket hoztunk, amik nem unalmasak, miközben alapanyagaikból mindig van otthon legalább egy kis adag.

Ez egy jó kis tésztás recept, amit percek alatt összedobsz akkor is, ha még sohasem jártál a konyhában, maximum a hűtő és a mikró környékén.

Egy kis tárkony is illik hozzá.
Egy kis tárkony is illik hozzá.powerofforever

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
  • 30 deka marhabélszín felcsíkozva
  • 2 adag házi tagliatelle (vagy bármilyen száraztészta)
  • 3 evőkanál baconkocka
  • 3 gerezd felaprított fokhagyma
  • 2 deci tejszín
  • 1 nagy evőkanál mustár
  • ízlés szerint só és színesbors-keverék
  • 0.5 bögre fekete olíva
  • 1 nagyobb teáskanál étkezési keményítő (vagy liszt)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben. Miközben készül, dobd a forró zsiradékok keverékére a fokhagymát, a marhahúst és a baconkockákat. Adj neki 8-10 percet, majd add hozzá a keményítővel elkevert tejszínt, a mustárt, olívát és sót, borsot ízlés szerint. Néhány keverés után, ha kissé besűrűsödik, zárd le a lángot és tálald az elkészült tészta tetején. 

7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél 7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél

Olajat teszel a főzővízbe? Ráöntöd a szószt a tésztára? Tudsz te ennél jobbat is!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

2021. augusztus27., 10:24

Gombás-tökös pite fűszeres tésztakéreggel

Egy remek őszi fogás következik, ami előételként, könnyű vacsoraként, vagy akár egy szelet grillezett karaj mellett is kiválóan megállja a helyét.

2021. szeptember4., 12:52

Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

2021. szeptember30., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

2021. szeptember8., 12:52

Te is szereted a tésztát? Ezt a gesztenyés-fehér kolbászos finomságot készítsd el!

Érkezik a tél, a sült és a főtt gesztenye legbiztosabb szezonja. És ha a desszertek és a sült változat mellett valami mást is kipróbálnál, készítsd el ezt a jó kis krémes tésztát, majd tálald egy nagy adag parmezánnal a tetején.

2021. november8., 09:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek