Menő karácsonyi street food: ünnepi halburger kapribogyós remuládmártással

Imádjuk a burgereket, és elegáns változatban az ünnepekkor is tökéletes fogások lehetnek. Simán variálhatod, így mindenki számára az kerül bele, amit szeretne, nem fognak fanyalogni a paradicsomellenesek és az uborkautálók sem. Testre szabható és nagyon finom, tökéletes a két ünnep közé, amikor már senkinek nincs kedve főzni.

Gyors és könnyű vacsora, ami a frissen sült haltól és a franciák házi készítésű uborkás, kapribogyós szószától lesz különleges. Szuper vacsora akkor is, ha maradt az ebédre kínált rántott halból, de fokhagymás olajban sült natúr halszeletekkel is tálalhatod, ha még egészségesebbre és egyszerűbben szeretnéd. Pirított minikalácsokban, paradicsomos buciban is kipróbálhatod, mindegyikkel egy kicsit más íze lesz.

Mindenki a kedvenc zöldségeit pakolja bele.
Mindenki a kedvenc zöldségeit pakolja bele.bhofack2

Hozzávalók 4 személyre

A halpogácsákhoz

  • 40 deka lazac
  • 1 evőkanál citromhéj, lereszelve
  • 2 szál zöldhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 evőkanál majonéz és mustár
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa

A szendvicsekhez

  • 4 édes zsömle
  • ízlés szerint jégsaláta, paradicsom és uborka

A mártáshoz

  • 1.5 deci majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • egy fél citrom leve
  • 3 darab csemegeuborka
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál friss snidling és petrezselyem felaprítva
  • 1 szál újhagyma, felaprítva
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • édesítőszer vagy egy kis kanál porcukor
  • 1 evőkanál kapribogyó
Recept idők

Elkészítés:

A mártáshoz vágj apróra minden hozzávalót és fűszert, majd keverd el a tejföllel és majonézzel, sózd és borsozd ízlés szerint. A halpogácsákhoz dobd aprítógépbe a filéket a mozsával, majd keverd el a majonézzel, mustárral, zöldhagymával, sóval és borssal. Formázz belőle pogácsákat és süsd meg olajban őket, nagyjából 5-5 perc alatt mindkét oldalukat.

A friss lazacpogácsákat töltsd a zsömlékbe, a kedvenc zöldségeiddel és a majonézes-uborkás szósszal. 

Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Egyszerű és az irodába is elviheted, ha valami izgalmasat ennél.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Nyári rizottó hallal és lime-mal

A rizottó készítését érdemes megtanulnod, mert parmezánnal, szarvasgombával, spárgával vagy aszalt paradicsommal ízesítve is nagyon finom lesz. Ahogy ez a halas változat is, amit nyári hangulatban, egy kis lime-mal a tetején készítettünk el.

2021. június22., 10:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Ilyen a klasszikus marhaburger, ami grillen készítve, kalácsszeletek között is finom

A szendvics mellett elhoztuk kedvenc szószunkat is, amibe nálunk minden alkalommal egy adag Cayenne-csili is kerül. Ha még finomabbra szeretnéd, a ropogós sülthagyma-kockákat ne hagyd ki ebből a remek szendvicsből.

2021. június2., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Készítsd a rántott halat csilivel és lime-mal – így még finomabb lesz!

Nem is gondolnád, mennyire feldobják ezek az egyszerű hozzávalók.

2021. november27., 09:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek