Így lesz a hétköznapi fogás ünnepi: sertés cordon bleu pármai sonkával, érett cheddar-ral és lilaburgonya-pürével

Habár imádjuk Gordon Ramsay-t , ennek a fogásnak a neve még mindig Cordon bleu és nem Gordon, főleg nem blue. Ettől függetlenül valóban csak hús, krumpli és egy kis sajt, na de milyenek!

A neve végül is tök mindegy, a legjobb, hogy egy ismert ételünk kap ünnepi ruhát az érett sonkaszeleteknek és az aromás sajtnak köszönhetően. Ha válogatós vendégeket vagy gyerekeket is vendégül látsz, és biztosra akarsz menni, ezt készítsd el nekik! Nem is kell hozzá más, csak egy jó adag vajas-tejszínes burgonyapüré egy kis szerecsendióval.

Hú de falnánk!
Hú de falnánk!xalanx

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 60 deka karajszeletek
  • 8 szelet pármai sonka
  • 4 szelet cheddar sajt
  • zsemlemorzsa, tojás és liszt a panírozáshoz
  • ízlés szerint só és bors

A körethez

  • 80 deka lilaburgonya
  • 1 deci tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • ízlés szerint só, bors és szerencsendió
Recept idők

Elkészítés:

Klopfold ki a hússzeleteket midkét oldalukon, sózd és borsozd őket, majd mehet a közepére 2 szelet sonka és egy szelet sajt. (Mérettől függően két hússzeletből is készítheted.) Forgasd a lisztbe a szorosan becsomagolt szeleteket, tűzd össze fogpiszkálóval, majd panírozd duplán a tojással és a morzsával. Süsd őket készre bő, közepesen forró olajban. 

A lilaburgonyát főzd meg és még melegen pürésítsd, majd mehet hozzá a vaj, a tejszín és ízlés szerint só, bors és szerecsendió. Kicsit hamarabb megfő, mint a hagyományos burgonya, de az íze ugyanolyan finom, főleg az olvadós sajttal és aromás sonkával töltött hússzeletek mellett. 

Éttermi etikett: így ne legyél bunkó, ha betértek valahová Éttermi etikett: így ne legyél bunkó, ha betértek valahová

Szalvéta, evőeszközök, rendelés, borravaló... Mutatjuk, mire figyelj!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Gyors ünnepi édesség: császármorzsa vörösboros szilvaraguval, téli fűszerekkel

Egy kis gyömbér és fahéj pont elég ebbe a klassz gyümölcsös raguba, de még izgalmasabbá teheted frissen tört fekete borssal és szerecsendióval.

2020. december18., 06:08

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

2020. december24., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek