Csak a kreativitásod szabhat határt annak, hányféleképpen készíted el a zöldségpogikat. Finom a parmezános-brokkolis, a céklás-karfiolos és ez, az egyszerű cukkinis változat is szuper, főleg akkor, ha visszafogottabb ízvilágot szeretnél.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 lereszelt cukkini
- 1 tojás
- 1 kis csésze zsemlemorzsa
- 1 fél mokkáskanál fokhagymapor
- 3 evőkanál majonéz
- 1 mokkáskanál citromhéj
- 1 fél csokor petrezselyem összevágva
- 2 szelet ementáli sajt
- 2 hamburgerzsömle
- ízlés szerint paradicsom, uborka, salátakeverék
Elkészítés:
Reszeld le a cukkinit, sózd be, majd tedd félre legalább 10 percre. Közben készítsd el a fűszeres majonézt a fokhagymával, citromhéjjal és a petrezselyemmel, tedd ezt is félre.
Nyomkodd ki a cukkinit, hogy ne maradjon leve, majd add hozzá a zsemlemorzsát, a tojást, ízlés szerint sót és borsot. (Ha szeretnéd, főtt céklát is adhatsz hozzá, ekkor egy kis kömény is illik bele.)
Ha kész a keverék, formázz belőle pogácsákat, melyeket bő olajban süss meg néhány perc alatt.
Vajazd meg a félbevágott zsömleszeleteket, pirítsd meg egy kicsit, majd mehet bele a zöldégpogácsa, a fűszeres majonéz és a felszeletelt zöldségek.
(Ha marad a zöldségpogácsából, le is fagyaszthatod, így a következő burger elkészítése még egyszerűbb lesz.)
Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!
Tovább olvasom