Ha az ember rákeres a vegán életmód előnyeire, kiderül, hogy a vastagbélráktól a szürke hályogon át egészen az ízületi gyulladásig mindenre gyógyírt jelent, legalábbis az internetes források szerint. Rajtunk ne múljon: íme néhány menő és izgalmas vegán tésztaétel, amiket egy kezdő is simán összedob.
Penne paradicsomos, vegán húsgolyókkal
Ha szereted a paradicsomos húsgolyókat sűrű, fűszeres olasz paradicsomszósszal, akkor már csak egy kevés durumtészta kell, és vegán változatban is el tudod készíteni. Mutatjuk, hogyan:
Farfalle füstös szósszal és aszalt paradicsommal
Ez a füstös-csicseriborsós farfalle aszalt paradicsommal az igazi, de feldobhatod a fekete olívával és articsókával is. Ha tovább fokoznád a vegán összetevőket, sörélesztőpehellyel tudod helyettesíteni a parmezánt. (És amit más vegán receptek nem mondanak el: az ízének semmi, de tényleg az égvilágon semmi köze a sajthoz, valamiért mégis finom az ilyen ételeken.)
Tészta vegán Alfredo-szósszal
Ha szlogen kellene a vegán Alfredónak, az jó eséllyel ugyanaz lenne, mint egy exszel való találkozásé, vagy egy csupa öröm és szeretet karácsonyi vacsoráé: „végül is meg lehet oldani”. Az egésznek a nehézsége az, hogy az Alfredo eredeti változatában vaj, tejszín és parmezán is van, amiket ugye ki kell hagyni egy állati alapanyagoktól mentes fogásból. Ez a kesudiós változat még akkor is nagyon finom, ha az eredetire egyáltalán nem emlékeztet. Izgalmas, fűszeres és nem leszel utána azonnal éhes.
Tészta erdei gombákkal és sült fokhagymával
Az édeskés sült fokhagyma és az erdei gombák kombinációja tényleg bármit képes feldobni, nem kérdés, hogy egy tésztaételnek is tökéletesen áll.