Whiskys-étcsokis trüffel – ajándékba és vendégvárónak is elkészítheted

A felnőttek nagyon fognak örülni egy-egy ilyen finomságnak, ha pedig gyerekek is lesznek, csináld duplán, és alkohol helyett egy kis Nutellával üsd fel a nekik szánt adagokat.

Bonbon, nugát, praliné, trüffel – mondhatnánk, hogy mindegy a neve, de nem lenne igaz, ugyanis ezek mind-mind más édességet takarnak. Hivatalosan bonbonnak azt az édességet nevezzük, ami cukorszirupalapból és hozzá kevert csokoládéból és mindenféle ízesítőből, töltelékből áll – szóval valami töltött finomság. A nugát a pirítottmogyoró-alapú desszerteket jelenti eredetileg, míg a praliné alapja a cukormassza, és eredetileg olajos magvakat tartalmazó, sokszor csokiba mártott finomságot jelentett. A trüffel pedig egy csokoládéalapú, gyakran tejszínes és alkoholos ízesített desszert, ami már nem feltétlenül van bevonva csokival. Főleg nem manapság, amikor ezt a sok fehér csokis, kókuszos, gyümölcsös finomságot is el kellett nevezni valahogy.

Gyerekeknek készítsd Nutellával, vagy karamellsziruppal.
Gyerekeknek készítsd Nutellával, vagy karamellsziruppal.Natalia Khimich

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 20 deka étcsokoládé
  • 15 deka nugátkrémes csokoládé
  • 4 evőkanál whisky
  • 1 deci tejszín
  • kakaópor a forgatáshoz
  • 15 deka tejcsokoládé
  • 0.5 mokkáskanál
  • 1 evőkanál sűrített tej
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd össze kis lángon a hozzávalókat, majd amikor langyosra hűltek, robotgéppel keverd krémesre a keveréket. Tedd újra a hűtőbe, és amikor formázható állagú, gyúrj belőlük kis golyókat, és forgasd kakaóporba vagy csokireszelékbe. Ha kicsit édesebben, még különlegesebben szeretnéd, akkor reszelt narancshéjjal elkevert kristálycukorba is burkolhatod.

kapcsolódó Tíz érdekesség a whiskyről, amivel este felvághatsz a kocsmában
Tíz érdekesség a whiskyről, amivel este felvághatsz a kocsmában

Egy kutatás szerint a whisky megvéd a fertőzésektől, és még Jockey Ewing is rosszul itta.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Ezek a halfasírtok tökéletesek akár karácsonyra is

Előételként, szendvicsbe, de édesburgonyacsipsszel és lilaburgonya-pürével akár különleges főételként is tálalhatod ezeket a pikk-pakk összedobható, egészséges falatokat. Snidlinges-szerecsendiós majonézt érdemes kínálnod mellé.

2020. december23., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mustra