Ezekben a fogásokban a legfinomabb a tavaszi karalábé – 5 isteni receptet hoztunk

Ha akad a piacon zsenge karalábé, és valami nagyon egyszerűt és finomat szeretnél, egy tejszínes főzeléknél nincs is finomabb belőle. Ha van időd, töltheted, zöldségfasírtba keverheted, és egy jó csirkeleves is csak finomabb lesz tőle. Mutatjuk e heti karalábés kedvenceinket!

A karalábé sokkal egészségesebb, mint ahányszor szó esik róla. Pedig a brokkolihoz, édesburgonyához hasonlóan ezt a zöldséget is sztárolhatnánk: bőven tartalmaz kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, C-, K- és B-vitaminokat, amik segítenek a daganatos betegségek elleni küzdelemben, ráadásul az emésztésedre is remek hatással lesz fogyasztása.

Lássuk, mit készítettünk belőle ezen a héten!

Egy klassz fogás a gyors levesek kedvelőinek: savanykás, de a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz.

Ha kevesebb húst és tejterméket ennél, van egy tippünk egy jó főzelékre, ami falafelgolyók mellett a legfinomabb.

Eddig sertéshússal készítetted? A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze.

Ha szereted az olasz konyhát, akkor sem muszáj mindig pizzát készítened. Bazsalikommal, oregánóval és olvadt mozzerellagolyókkal a legegészségesebb fogásnak is adhatsz egy kis olaszos hangulatot. 

Egy zöldségfasírt, ami a karalábétól lett édeskés és igazán finom. Burgonyapüré mellett, de pita közepében, zöldségekkel és joghurttal is remek.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek