Selymes zellerkrémleves roppanós mogyoróval: így még soha nem próbáltad

Ha fel szeretnéd dobni a megszokott zellerkrémlevest, készítsd mogyoróval!

Zellerkrémleves mogyoróval
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

selymes zellerkrémleves nem véletlenül sokak kedvence. Az alapreceptet fel lehet dobni almával, zöldségekkel, ha pedig valami igazán ínyenc megoldásra vágysz, mogyoróval. A leveshez mogyorótejet használj, amelyet minden nagyobb boltban megtalálsz a növényi tejek között. Ha vegán módra készítenéd, vaj helyett használj növényi készítményt, esetleg margarint.

Mogyorós zellerkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 dl alaplé
  • 2.5 dl mogyorótej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 zellergumó
  • 1 nagy krumpli
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • bors
  • egész mogyorószemek a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd össze egy fazékban a vajat az olajjal, dobd rá a felaprított hagymát, és párold üvegesre. Közben a zellert és a krumplit tisztítsd meg és kockázd fel. Add őket a puha hagymához, szórd meg jól sóval és borssal, és közepes lángon, fedő alatt, időnként megkeverve párold őket 6-8 percig. Öntsd fel az alaplével, tépkedd rá a kakukkfű leveleit, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és így főzd 15-20 percig, amíg a krumpli és a zeller is teljesen puha lesz. Ekkor öntsd fel a mogyorótejjel, forrald össze, és turmixold teljesen simára. Az egész mogyorókat közben vágd durvára. Tálaláskor ezekkel szórd meg az adagok tetejét.

Sűrű, füstölt sonkás bableves: zöldségekkel gazdagon készül

A bableves az egyik legkiadósabb és legnépszerűbb magyar leves, amely tökéletes választás családi, baráti összejövetelekre, de a vasárnapi asztalról sem hiányozhat.

Elolvasom

Kép: Mariha-kitchen / Getty Images

Ezt is szeretjük