Ez a csokidarabos brownie vegán, ráadásul percek alatt, sütés nélkül összedobhatod

Mivel az ízét részben az étcsokoládé és a kakaópor adja meg, érdemes ezekből minél jobb minőségűt venned – akár cukormenteset is. A mandulaliszt alacsony szénhidráttartalma miatt pedig az egész desszert jóval egészségesebb lesz a hagyományos cukros-liszttel készített változatnál.

Azt sem érdemes elfelejtenünk, hogy a brownie még mindig egy pofonegyszerű süti, amihez csak össze kell dolgoznod a hozzávalókat, és a lehető legrövidebb idő alatt készre sütni. Ez a változat még annál is tovább megy: a nyers brownie-kért még a sütőt sem kell bekapcsolnod, ráadásul ebben a receptben hagyományos liszt és tojás sem kerül a tésztába. 

Nyers változatban is finom.
Nyers változatban is finom.JuliaKa

Hozzávalók

A brownie-hoz

  • 2 bögre datolya
  • 1 bögre mandulaliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 6 dkg kakaópor
  • 5 dkg durvára vágott ét- vagy tejcsokoládé
  • 5 dkg felolvasztott ét- vagy tejcsokoládé (növényi tejjel készült)

A tetejére

  • 60 ml mandulatej
  • 175 gramm étcsokoládé
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Áztasd be a datolyát meleg vízbe legalább 15 percre, majd aprítógépben keverd krémesre. Ezek után add hozzá a mandulalisztet, majd a kakaót, az olvasztott csokit és a sót. Ha ezzel megvagy, keverd a tésztához a csokidarabokat, majd nyomkodd a morzsás, ragacsos masszát egy kisebb szilikontepsibe vagy jénaiba. (Ha van otthon mandula, aszalt meggy vagy dió, abból is szórhatsz a keverékhez.)

A mázhoz egyszerűen olvaszd össze annak hozzávalóit vízgőz fölött, majd amikor már egy kicsit hűlt, öntsd a brownie tetejére. Néhány óra alatt a hűtőben tökéletesen összeáll. 

kapcsolódó Egy brownie-recept mindenkinek kell
Egy brownie-recept mindenkinek kell

A barna színéről elnevezett édesség elkészítése a világ legnépszerűbb és legegyszerűbb recepjei közé tartozik. Nagyon tömény, nagyon csokis, iszonyú kalóriabomba, egyszóval pont olyan, amilyennek lennie kell.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Lehet a brownie is egészségesebb, készítsd cukkinivel!

A jó brownie sűrű és gazdag, jó sok vajjal és csokoládéval készül, akkor igazán finom. Ha cukkinivel készíted, kicsit spórolhatsz a bűnös alapanyagokon, miközben a süti a zöldség visszafogott íze miatt ugyanolyan finom marad.

2021. február7., 06:00

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Mustra