Innen szép nyerni: Citromos tagliatelle vegán Alfredo-szósszal

Van itt egy kis probléma, Houston. Az Alfedo-szószba vaj, parmezán és újabban tejszín is kerül, amik közül egyik sem vegán összetevő. Hogy lesz ebből finom, krémes öntet a tésztán? Mutatjuk!

A telefonos ügyintézők elérése és a sós mogyoró abbahagyása mellett a világ legnagyobb kihívásai közé sorolhatnánk a vegán Alfredo-szósz elkészítését. Leginkább azért, mert a hagyományos változatában vaj, tejszín és parmezán szerepel, amiket pont ki kell hagynunk az állati összetevőktől mentes verzióból.

A probléma csak annyi, hogy ebbe a szószba más nem is nagyon kell...

Ez a citromos-kesudiós változat laktató és legalább annyira finom, mint az eredeti Alfredo. Ne legyenek illúzióink: arra egyáltalán nem fog hasonlítani, de attól még izgalmas, citromos és krémes vacsora vagy ebéd lehet belőle.

Húsevőknek tálald garnélával.
Húsevőknek tálald garnélával.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka durum tagliatelle
  • 1 bögre áztatott kesudió (legalább 4 órát ázzon vízben)
  • 1 bio citrom
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál sörélesztőpehely
  • ízlés szerint színes bors és só
  • 1 deci zöldségalaplé
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 1 nagy bögre spenót
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tésztát főni sós vízben. Amíg elkészül, dobd egy aprítógépbe az áztatott kesudiót, a fokhagymaport (vagy egy gerezd fokhagymát), egy kis kanál sörélesztőpelyhet, a meleg alaplé felét, sót és néhány csepp citromlevet. Dolgozd össze a keveréket, és ha közben az állaga nem tökéletes, mehet hozzá még egy kis alaplé. Kóstold meg és ízesítsd, ha szükséges.

Amikor a tészta elkészült, forgasd meg a krémes keverékben, majd tálaláskor szórj a tetejére fekete olívabogyót, rengeteg frissen őrölt borsot, és reszelj rá citromhéjat. Ha szeretnéd az egészet még egészségesebbé tenni, akkor keverj a tésztához friss spenótleveleket vagy rukkolát. Izgalmas, friss és nagyon egyszerű fogás. 

Húsevőknek süss meg mellé 15 deka garnélát vagy egy szelet csirkemellet fokhagymás vaj és olaj keverékében.

13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta 13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta

Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Őszi tészta sült hagymával, párolt almával és fehér kolbásszal

Nagyon különleges, de isteni fogás, amiben nem kell megijedned egy kevés ropogós diótól. Az illatos pirított csonthéjas remekül illik a tetejére, és ha bevállalósabb vagy, akár az almakockák is jól illenek mellé.

2021. szeptember27., 10:24

Tészta vajban sült paradicsommal és prosciuttóval

Jöjjön egy gyors, olaszos fogás, ami egyszerűbb már nem is lehetne. Amíg a tészta fő, éppen lesz idő arra, hogy lereszeljünk egy nagy adag parmezánt a tetejére.

2021. augusztus27., 12:52

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

2021. augusztus15., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek