Pácolt sajt finom, fűszeres olajban: salátába, szendvicsre is isteni
A házi pácolású, fűszeres sajt feldobja a szendvicsedet, a salátákat, a sülteket, és húsvétra is jól jön majd!
A fűszeres olajban érlelt, isteni sajtot tálalhatod előételként, de főételek kísérőjeként is. Hihetetlen egyszerű összedobni, az íze viszont felejthetetlen. Készítheted csak fetából, tehetsz hozzá mozzarellát vagy bármilyen lágy, félkemény sajtot is. A fűszerezést érdemes időnként variálni. A siker egyik záloga a jó minőségű olívaolaj.
Sajt fűszeres olajban
Hozzávalók
- 25 dkg feta sajt
- 1 ág rozmaring
- 3 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál bors
- 1 mokkáskanál citromlé
- kakaukkfű
- bazsalikom
- chili (elhagyható)
Elkészítés:
A sajtokat vágd kisebb, körülbelül egycentis kockákra, majd rakd üvegbe. Tedd hozzá a megpucolt fokhagymát, a fűszereket, és öntsd fel a citrommal vagy lime-mal elkevert olívaolajjal. Fontos, hogy a lé mindent teljesen ellepjen. Amennyiben bírod a csípőset, chilit is rakhatsz az üvegbe.
Rázd össze, fedd le, majd tedd a hűtőbe. Érdemes felbontás előtt legalább három-négy napig pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az édes céklát is feldobhatod sós fetával, ez az ízkombináció egyszerűen fantasztikus.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept