Szuper egészséges céklakrém dióval és parmezánnal: ezt kend a kenyeredre
Az egyszerű, élénk színű, ízes céklakrém tökéletes a pirítósodon.
Ha ezt megkóstolod, többé már nem csak a savanyúság jut majd az eszedbe a szuper egészséges cékláról. Egyaránt tökéletes nyersen, főzve, sütve, édesen, sósan, sőt krémesítve szendvicsre, mártogatósnak is. Ezzel még az immunrendszeredet is felturbózhatod. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.
Parmezános, diós céklakrém
Hozzávalók
- 1 db közepes cékla
- 2 evőkanál dió
- 5 dkg parmezán
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A céklát hámozd meg, mosd meg, és vágd négy-hat részre. Rakd egy kisebb, sütőpapírral bélelt tűzálló tálba, szórd meg sóval, borssal és oregánóval. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40-50 perc alatt, majd hagyd teljesen kihűlni. A diót pirítsd meg egy evőkanál olívaolajon.
A céklát rakd egy aprítógépbe, majd tedd hozzá a dió felét, a citromlét, a fokhagymát, és pépesítsd az egészet. Akkor jó, ha krémes. Amennyiben túl sűrű, lazíts rajta kevés olívaolajjal vagy vízzel. Kóstold meg, ha kell, rakj még hozzá fűszert. Tálaláskor tedd rá a maradék diót és a parmezánt.
A céklát megsütheted balzsamecetes szószban is. Ropogós dióval önmagában is kitűnő.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept