20 perces spenótos gnocchi: ropogós baconnel még finomabb

Ha nincs sok időd a főzésre, ez a villámgyors és ínycsiklandó spenótos gnocchi a tökéletes választás. Ne hagyd le róla a ropogós bacont se!

spenotos-baconos-gnocchi
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dobd fel az egyre hűvösebb napokat egy isteni spenótos gnocchival! Használj bébispenótot, hisz méretén kívül semmiben nem különbözik a klasszikustól, igazi vas- és vitaminbomba. Ha nem szeretnél bíbelődni a tésztagyúrással, vesd be nyugodtan a konyhakész gnocchit, ugyanolyan ínycsiklandó lesz a végeredmény. Roppanós baconnel még vonzóbb!

Spenótos-baconös gnocchi

Hozzávalók

  • 50 dkg konyhakész gnocchi
  • 15 dkg bacon
  • 20 dkg bébispenót
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A gnocchikat rakd enyhén sós, forrásban lévő vízbe. Főzd körülbelül 10 percig, majd szűrd le. Egy serpenyőben pirítsd ropogósra a bacont, majd vedd ki a szalonnadarabokat, és helyezd egy papírtörlőre. A bacon zsírjában forgasd meg a kész, leszűrt gnocchit, majd add hozzá a megmosott bébispenótot.


Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg a szerecsendióval, és rakd hozzá az apróra vágott fokhagymát. Folyamatos kevergetés mellett pirítsd addig, amíg a levelek megfonnyadnak. Még forrón, tálalás előtt szórd meg a reszelt parmezánnal és a pirított baconnel. Ha elkészül, tálald rögtön, hisz frissen az igazi!
Tudtad, hogy spenótból csodás tortillalapot is lehet készíteni? Kenyér helyett is tökéletes!

Ezt is szeretjük