30 perces almás, diós zabpelyhes keksz, ami szétomlik a szádban

Süss dupla adag kekszet, és akkor lesz mire rájárni egy ideig, ha édességre vágysz!

almas-dios-zabkeksz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zabpelyhes keksz almával és dióval gyorsan összeállítható süti. Egyszerre lesz omlós, és a diónak, valamint a zabpehelynek köszönhetően roppanós. Kiváló reggelire vagy tízóraira, magas a rosttartalma, ez kedvez az emésztésnek. Hagyd a kekszeket a tepsiben kihűlni, mert melegen nagyon törnek.

Almás, diós zabpelyhes keksz

Hozzávalók

  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg dió
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg méz
  • 10 dkg étcsoki
  • 1 db alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0.5 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Az almát mosd meg, hámozd meg, és reszeld egy tálba. A zabpehelylisztet keverd el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat, a mézet és a csokit olvaszd össze vízgőz felett, majd forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd csomómentesre.

A tésztából formázz diónagyságú golyókat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tenyereddel vagy egy kanállal kicsit lapítsd el, és szórd meg kis darabokra vágott dióval. Told a sütőbe, és 175 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. 
A zabpelyhes-áfonyás muffin is mennyei, és még méregetni sem kell. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük