Selymes, sajtos karfiolkrémleves: alaposan eltelít, mégsem hizlal

Egy tányér forró leves bármikor jól jön, hűvösebb őszi napokon különösen. A karfiolos változat extrákkal remek választás.

sajtos-karfiolkremleves
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karfiol szinte egész évben kapható, tele van vitaminnal, így készíts belőle minél többféle finomságot az őszi-téli megfázásos időszakban. Ha eddig idegenkedtél tőle, vagy csak rántva, esetleg sütve etted, tégy egy próbát ezzel a levessel! Bár feltétlenül nem szükséges bele tejtermék, a tejszíntől lágyabbá, selymesebbé, a sajttól még különlegesebbé válik.    

Sajtos karfiolkrémleves

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 1 db krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db leveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket készítsd elő, a hagymát aprítsd fel, a karfiolt szedd rózsáira, a krumplit pucold meg, kockázd fel. Olvaszd fel a vajat egy lábosban, és rakd bele a vöröshagymát. Gyakran megkeverve dinszteld meg, közben add hozzá a zúzott fokhagymát. Tedd hozzá a krumplit, a karfiolt, és öntsd fel egy liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, sózd, borsozd, és főzz puhára mindent 20 perc alatt. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze. Szórd hozzá a reszelt sajtot, majd amikor elolvad, tálalhatod is a levest. Petrezselyemmel, baconnel vagy pirított zsemlekockával isteni. 
Az egészben sült karfiol darált hússal, sajttal, besamellel igazán ínyenc fogás, amit kevés munkával tehetsz az asztalra. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük