Ízes, rukkolás fügesaláta minden jóval: hús mellé vagy akár szendvicsbe is tökéletes
Dobj össze minél különlegesebb, színesebb salátákat! Fügével, dióval készítve őszies, egészséges, és nagyon finom lesz.
Most érik a füge, amit érdemes minél többféle ételbe felhasználni. Ne csak lekvárt főzz belőle, csempészd salátába is. Az enyhén csípős rukkola és az édes füge jól harmonizálnak egymással. Az olívás, citromos dresszinget nehogy lehagyd róla. Grillezett vagy sült húsokkal laktatóbbá teheted, de bátran rakd péksütemények közé is.
Rukkolás fügesaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg rukkola
- 10 dkg feta sajt
- 1 fej saláta
- 3 db füge
- 2 evőkanál dió
- 1.5 dl olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A salátát, a rukkolát mosd meg, és rakd egy tálba. Tedd hozzá a négy-hat részre vágott fügét. Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, majd ízesítsd sóval, borssal. Locsold meg vele a salátát, és kézzel forgasd össze, hogy a hozzávalók ne törjenek. Morzsold rá a feta sajtot, és szórd meg dióval. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek.
A füge töltve is fantasztikus! Főleg, ha kecskesajtot teszel bele.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept