Sütés nélküli gesztenyés, mascarponés sajttorta: igazi téli finomság
A sajttorta télen is trendi, csak a gyümölcsös változatok helyett készítsd ilyenkor gesztenyével.
A tél kedvenc csemegéje, a gesztenye számtalan sütit és tortát tesz még ízletesebbé, így sajttortába is tökéletes. Aligha van egyszerűbb és gyorsabb villantós desszert a sütés nélküli, gesztenyemasszából készülő, kekszes alapú változatnál. Krémsajttal, mascarponéval puha és krémes lesz. A tetejére még ízlés szerint fanyar fagyasztott gyümölcsöt is tehetsz.
Gesztenyés, mascarponés sajttorta
Hozzávalók
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg kakaós keksz
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- rum
Elkészítés:
A kakaós kekszet daráld vagy törd apróra, a legegyszerűbb, ha aprítógépbe teszed. Szórd egy tálba, majd gyúrd össze az olvasztott vajjal. Ha nem elég édes, rakhatsz még hozzá kevés cukrot. Egyengesd a masszát kapcsos tortaformába.
A mascarponét habosítsd gépi habverővel, keverd hozzá a krémsajtot, a cukrot, a vaníliát, és forgasd hozzá a villával átnyomkodott gesztenyemasszát. Még kevés rumot is locsolhatsz hozzá. Simítsd a masszát egyenletesen a kekszes alapra. A tetejére reszelhetsz gesztenyét, csokit, és tejszínhabbal is díszítheted. Tedd a hűtőbe legalább két órára, csak utána szeleted fel.
A rumos, gesztenyés trüffelgolyó is extra jó desszert, ami ugyancsak sütés nélkül készül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept