Zsírégető kuszkuszsaláta sok petrezselyemmel: úgy telít el, hogy alig van benne kalória

A petrezselymes kuszkuszsaláta zöldségekkel keverve kalóriaszegény, nagyon finom fogás.

Petrezselymes kuszkuszsaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Önmagában főfogásként, vagy húsok mellé köretként is kínálhatod ezt a zöldséges, petrezselymes kuszkuszsalátát. A kuszkusz elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: csak öntsd le forró vízzel, és várd meg, hogy a szemek öt-hét perc alatt magukba szívják a nedvességet. Jól megy hozzá a hagyma és a friss paradicsom.

Petrezselymes kuszkuszsaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 nagy paradicsom
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1.5 bögre forró víz
  • 1 bögre kuszkusz
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A kuszkuszt öntsd le másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Sózd meg, add hozzá az olajat, fedd le, és hagyd, hogy a szemek 5-7 perc alatt megduzzadjanak.

Közben készítsd elő a többi hozzávalót. A paradicsomot vágd kockákra, az újhagyma fehér szárát karikákra. A petrezselymet aprítsd fel. Add őket a megpuhult kuszkuszhoz. Szórd meg frissen őrölt borssal, ízlés szerint még sóval, és keverd el citromlével. Tálalhatod azonnal, de jól behűtve is nagyon finom.

Villámgyors krumplis köret a horvátoktól: tartalmas és tápláló

Hogyha Horvátországban jársz, sok más mellett a blitvát is feltétlenül kóstold meg! Ez egy egyszerű és olcsó köret, így kis költségvetésből is csodás étel születik.

Elolvasom

Kép: margouillatphotos / Getty Images

Ezt is szeretjük