Zsírégető kuszkuszsaláta sok petrezselyemmel: úgy telít el, hogy alig van benne kalória
A petrezselymes kuszkuszsaláta zöldségekkel keverve kalóriaszegény, nagyon finom fogás.

Önmagában főfogásként, vagy húsok mellé köretként is kínálhatod ezt a zöldséges, petrezselymes kuszkuszsalátát. A kuszkusz elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: csak öntsd le forró vízzel, és várd meg, hogy a szemek öt-hét perc alatt magukba szívják a nedvességet. Jól megy hozzá a hagyma és a friss paradicsom.
Petrezselymes kuszkuszsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szál újhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 csokor petrezselyem
- 2 nagy paradicsom
- 2 evőkanál citromlé
- 1.5 bögre forró víz
- 1 bögre kuszkusz
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A kuszkuszt öntsd le másfélszeres mennyiségű forró vízzel. Sózd meg, add hozzá az olajat, fedd le, és hagyd, hogy a szemek 5-7 perc alatt megduzzadjanak.
Közben készítsd elő a többi hozzávalót. A paradicsomot vágd kockákra, az újhagyma fehér szárát karikákra. A petrezselymet aprítsd fel. Add őket a megpuhult kuszkuszhoz. Szórd meg frissen őrölt borssal, ízlés szerint még sóval, és keverd el citromlével. Tálalhatod azonnal, de jól behűtve is nagyon finom.
Villámgyors krumplis köret a horvátoktól: tartalmas és tápláló
Hogyha Horvátországban jársz, sok más mellett a blitvát is feltétlenül kóstold meg! Ez egy egyszerű és olcsó köret, így kis költségvetésből is csodás étel születik.
ElolvasomKép: margouillatphotos / Getty Images