Mandulás, gesztenyés piskótatorta: sok-sok tojáshabtól puha a tésztája
Ebbe a gesztenyés piskótatortába liszt helyett darált mandula kerül.

A gesztenye és a darált mandula remek párost alkot ebben a légies piskótatortában. Külön öröm, hogy liszt nem is kell bele, így gluténmentes, de nem csak azok fogják szeretni, akik diétázásra kényszerülnek. Tojásokból L-est, vagy ha kapsz, XL-est használj hozzá.
Mandulás, gesztenyés piskótatorta
Hozzávalók x cm-es formához 20 cm átmérőjű formához
- 20 dkg fagyasztott gesztenyepüré
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg darált mandula
- 10 dkg vaj
- 4 tojásfehérje
- 3 egész tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
- porcukor, tejszínhab a tálaláshoz
Elkészítés:
A gesztenyemasszát a sütés előtt több órával vagy akár egy éjszakával korábban vedd ki a fagyasztóból, és hagyd felolvadni szobahőmérsékleten vagy a hűtőben. A felolvadt gesztenyét keverd egyneműre a porcukorral, a szoba-hőmérsékletű vajjal, az egész tojásokkal és a vaníliaaromával. Amikor már sima, add hozzá a darált mandulát, a sütőport és a sót. Egy másik tálban verd a tojásfehérjéket habbá. Add a tojáshab negyedét a gesztenyés részhez, hogy fellazítsa, majd forgasd ezt a habba. Egyengesd el a tésztát egy kivajazott-kilisztezett tortaformában, és told 180 fokos sütőbe 50-60 percre. Tálald porcukros szórással vagy tejszínhabbal.
Kávés kókuszgolyó pillanatok alatt: rögtön dupla adaggal készítsd
A világ legkönnyebben megalkotható édességei közé tartozik a kókuszgolyó. A jól bevált recepten érdemes csavarni egyet, és kipróbálni valami újat. Ilyen ez a kávéval bolondított változat is!
ElolvasomKép: A_Lein / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!