7 kérdés a régi idők szakácskönyveiről: milyen címmel írt receptgyűjteményt Vízvári Mariska?
Az internet megjelenése előtt a legtöbb háziasszonynak a szakácskönyvekhez kellett nyúlnia, ha új receptet szeretett volna kipróbálni.

Nem is olyan régen minden magára valamit adó konyhában ott pihent a polcon néhány szakácskönyv. Voltak köztük olyanok, amelyek az alapoktól mutatták be a sütés-főzés tudományát, később egyre több lett az egzotikus, más országok specialitását bemutató, vagy csak egy-egy ételtípusra – húsokra, édességekre, salátákra – fókuszáló gyűjtemény. A 90-es évektől már az is elvárás volt a szakácskönyvek felé, hogy szép ételfotókat is tartalmazzanak.
Noha ma már szinte minden recept megtalálható az interneten, érdemes a régi receptgyűjteményeket is lapozgatni. Láthatjuk belőlük, hogyan változtak az étkezési szokások az elmúlt évtizedekben-évszázadokban, milyen alapanyagok mentek feledésbe, és milyenek jöttek divatba, és hogy milyen konyhatechnikával állították össze az ételeket.
Régi szakácskönyvek kvíze
Ebben a kvízben egészen régi, és épphogy csak retró szakácskönyvekről is kérdezünk. Némelyik talán még a te konyhádban is ott van. Szoktál még főzni belőlük?

Kép: fcafotodigital / Getty Images
Mi az abálás, és miből áll a disznósajt? 8 kérdéses kvíz a disznótorról, amire illik tudni a választ
Ha vettél már részt valaha disznótoron, talán nem is fog akkora nehézséget okozni ennek a kvíznek a kitöltése sem.
Elolvasom