Svéd gombasaláta sűrű paradicsomos mártásban: előételnek vagy uzsonnára is tökéletes
A sűrű, paradicsomos mártással tálalt svéd gombasaláta jól behűtve a legfinomabb.

A svéd gombasaláta egy nagyon kevés munkával, egyszerűen készíthető hidegkonyhai fogás, amelyet tálalhatsz a vendégeidnek előételként, vagy magadnak uzsonnára, vacsorára egy szelet pirítóssal. A svédekhez valószínűleg kevés köze van, de ettől még nem lesz kevésbé finom.
Svéd gombasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg gomba
- 40 dkg passzírozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 hagyma
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál cukor
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A gombát és a hagymát szeleteld fel. A hagymát párold üvegesre olajon, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a gombát. Szórd meg sóval és borssal, és pirítsd le. A megpirított gombához keverd hozzá a sűrített paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, szórd meg kakukkfűvel, cukorral, ha szükségesnek érzed, még sózd és borsozd utána, és tedd bele a babérlevelet. Lefedve, kis lángon gyöngyöztesd húsz percig. A végén keverd el a citromlével. Tálalás előtt legalább egy órára tedd a hűtőbe.
Gombás melegszendvics metélőhagymával: rögtön dupla adaggal készítsd
Krémsajt, gomba és metélőhagyma keverékéből készül a csodás melegszendvicskrém, ami szó szerint eteti magát, olyan finom!
ElolvasomKép: Botos Claudia / Sóbors

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- gomba
- húsételek
Vajpuha mustáros sertésszelet: tejfölös szósz koronázza meg

- tészta
- paradicsomszósz