A teljes mértékben automatizált étterem már nemcsak egy futurisztikus, de annál gyakorlatiasabb megoldás. Létezik, és a tapasztalat azt mutatja, számos előnye is van.
Ilyen, amikor egy étteremben már csak robotok dolgoznak
Itt van rögtön a gazdasági megfontolás: a növekvő munkaerőpiaci árak mellett a robotok alkalmazása kifizetődőbb befektetés, mint a humán erőforrásé. Ráadásul a robotok pontos működése garancia a megbízhatóan kifogástalan minőségre is. Mindezek mellett, posztpandémiás világunkban az érintésmentes főzés és kiszolgálás újabb biztosíték lehet az étterem vendégeinek, de ezúttal már az egészségesebb és higiénikusabb éttermi szolgáltatásra.
És természetesen a gyorsaság sem utolsó szempont egy zsúfolt étteremben csúcsidőben. Külön előny, hogy a robot még csak el sem fárad a nagy hajtásban, mint humán kollégái, így a kimerültségből fakadó hibafaktor is elkerülhető. Ez a sok érv mind alátámasztja, miért nyílik napjainkban már egyre több teljesen automatizált étterem Kínában. Nemcsak turistalátványosságnak szánt vendéglők, de fine dining éttermek is előszeretettel térnek át erre a módszerre a saját, profiljukra szabott robotok alkalmazásával.
Persze, ezek után foglalkoztat, milyen munkaerőpiaci hatásai vannak a robotok gyors terjedésének, igaz? Tudj meg többet erről ebből a cikkünkből.

Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés