Csak robotok dolgoznak ebben az étteremben: te ennél itt?

GettyImages-1430287997
Olvasási idő kb. 2 perc

Már nem sci-fi, hogy egy étteremben csak és kizárólag robotok szeletelik az alapanyagokat, készítik az ételt és szolgálják is fel azt. Ez már valóság, még ha a saját szemeiddel kell is látnod, hogy elhidd.

A teljes mértékben automatizált étterem már nemcsak egy futurisztikus, de annál gyakorlatiasabb megoldás. Létezik, és a tapasztalat azt mutatja, számos előnye is van. 

Ilyen, amikor egy étteremben már csak robotok dolgoznak

Itt van rögtön a gazdasági megfontolás: a növekvő munkaerőpiaci árak mellett a robotok alkalmazása kifizetődőbb befektetés, mint a humán erőforrásé. Ráadásul a robotok pontos működése garancia a megbízhatóan kifogástalan minőségre is. Mindezek mellett, posztpandémiás világunkban az érintésmentes főzés és kiszolgálás újabb biztosíték lehet az étterem vendégeinek, de ezúttal már az egészségesebb és higiénikusabb éttermi szolgáltatásra.

És természetesen a gyorsaság sem utolsó szempont egy zsúfolt étteremben csúcsidőben. Külön előny, hogy a robot még csak el sem fárad a nagy hajtásban, mint humán kollégái, így a kimerültségből fakadó hibafaktor is elkerülhető. Ez a sok érv mind alátámasztja, miért nyílik napjainkban már egyre több teljesen automatizált étterem Kínában. Nemcsak turistalátványosságnak szánt vendéglők, de fine dining éttermek is előszeretettel térnek át erre a módszerre a saját, profiljukra szabott robotok alkalmazásával. 

Persze, ezek után foglalkoztat, milyen munkaerőpiaci hatásai vannak a robotok gyors terjedésének, igaz? Tudj meg többet erről ebből a cikkünkből.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek