Sűrű krumplileves füstölt szalonnás alappal: megáll benne a kanál
Ha szívesen készítesz krumplilevest, ezt a füstölt szalonnás változatot is feltétlenül próbáld ki.

A füstölt szalonnás alappal készült krumplileves kicsit más, mint amit itthon szoktunk készíteni. A hagymás-pirospaprikás ízvilágot most krémesebb, sűrűbb állag váltja fel, és még reszelt sajt is kerül mellé a fazékba. Óvatosan, többször megkóstolva sózd, mivel a szalonna és az alaplé is sós.
Füstölt szalonnás krumplileves
Hozzávalók 4 személyre
- 65 dkg krumpli
- 20 dkg reszelt sajt
- 10 dkg füstölt szalonna
- 7.5 dkg alaplé
- 5 dl tej
- 2 zellerszár
- 2 evőkanál liszt
- 1 hagyma
- 1 répa
- 1 evőkanál snidling
- só
- bors
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, és egy lábosban olvaszd ki a zsírját. A pörcöket szedd ki. A visszamaradt zsíron párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá a megtisztított, felkarikázott répát és zellerszárat, és pirítsd egy-két percig. Forgasd bele a megpucolt, kockákra vágott krumplit, szórd meg kevés sóval és borssal, öntsd fel alaplével, és főzd az egészet puhára fél óra alatt. Amikor már minden puha, a tejet keverd el a liszttel, és ezzel sűrítsd be a levest. Add hozzá a reszelt sajtot, és kevergesd, amíg felolvad. A végén tedd vissza bele a ropogós szalonnapörcöket, és szórd meg a tetejét apróra vágott snidlinggel.
Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal
Ez a színes, sűrű leves nemcsak finom, de sok vitamint és antioxidánst is tartalmaz: a tökéletes fogás, ha gyorsan ennél valami táplálót.
ElolvasomKép: antur tosirikul / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- újkrumpli
- petrezselymes újkrumpli