Sűrű krumplileves füstölt szalonnás alappal: megáll benne a kanál

Ha szívesen készítesz krumplilevest, ezt a füstölt szalonnás változatot is feltétlenül próbáld ki.

Krumplileves füstölt szalonnás alappal

füstölt szalonnás alappal készült krumplileves kicsit más, mint amit itthon szoktunk készíteni. A hagymás-pirospaprikás ízvilágot most krémesebb, sűrűbb állag váltja fel, és még reszelt sajt is kerül mellé a fazékba. Óvatosan, többször megkóstolva sózd, mivel a szalonna és az alaplé is sós.

Füstölt szalonnás krumplileves

Hozzávalók 4 személyre

  • 65 dkg krumpli
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 7.5 dkg alaplé
  • 5 dl tej
  • 2 zellerszár
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 hagyma
  • 1 répa
  • 1 evőkanál snidling
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, és egy lábosban olvaszd ki a zsírját. A pörcöket szedd ki. A visszamaradt zsíron párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá a megtisztított, felkarikázott répát és zellerszárat, és pirítsd egy-két percig. Forgasd bele a megpucolt, kockákra vágott krumplit, szórd meg kevés sóval és borssal, öntsd fel alaplével, és főzd az egészet puhára fél óra alatt. Amikor már minden puha, a tejet keverd el a liszttel, és ezzel sűrítsd be a levest. Add hozzá a reszelt sajtot, és kevergesd, amíg felolvad. A végén tedd vissza bele a ropogós szalonnapörcöket, és szórd meg a tetejét apróra vágott snidlinggel.

Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal

Ez a színes, sűrű leves nemcsak finom, de sok vitamint és antioxidánst is tartalmaz: a tökéletes fogás, ha gyorsan ennél valami táplálót.

Elolvasom

Kép: antur tosirikul / Getty Images

Ezt is szeretjük