Ecetes krumplisaláta mustárral: friss zöldfűszerekkel forgasd össze

A mustáros, ecetes öntettel készülő krumplisaláta bármilyen hús mellé tökéletes köret.

Ecetes krumplisaláta mustárral
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

krumplisaláta is lehet frissítő: ecetes, mustáros öntettel tálalva nem fekszi meg a gyomrot. A friss zöldfűszerek különösen jól mennek ehhez a francia recept alapján készülő salátához: kapor, petrezselyem és újhagyma ízesíti.

Ecetes, mustáros krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg krumpli
  • 5 szál újhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem

Az öntethez:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, és hagyd kihűlni. Miután langyosra hűlt, tedd a hűtőbe, hogy hideg legyen, amikor összeállítod a salátát.

A petrezselymet és a kaprot aprítsd fel, az újhagymák fehér részét vágd karikára. Egy hagymának a zöldjét is aprítsd fel, a többire nem lesz szükséged. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverd el. A krumplit forgasd össze a hagymával, a zöldfűszerekkel és az öntettel. Tedd vissza legalább fél órára a hűtőbe.

Antioxidánsbomba saláta céklával és fodros kellel: finom és gyorsan készül

Ez a saláta különleges kombinációban készül, és nemcsak finom, de nagyon tápláló és vitaminokban is gazdag: cékla és fodros kel az alapja!

Elolvasom

Kép: photosimysia / Getty Images

Ezt is szeretjük