Ecetes krumplisaláta mustárral: friss zöldfűszerekkel forgasd össze
A mustáros, ecetes öntettel készülő krumplisaláta bármilyen hús mellé tökéletes köret.

A krumplisaláta is lehet frissítő: ecetes, mustáros öntettel tálalva nem fekszi meg a gyomrot. A friss zöldfűszerek különösen jól mennek ehhez a francia recept alapján készülő salátához: kapor, petrezselyem és újhagyma ízesíti.
Ecetes, mustáros krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg krumpli
- 5 szál újhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
Az öntethez:
- 6 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál dijoni mustár
- 3 evőkanál vörösborecet
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, és hagyd kihűlni. Miután langyosra hűlt, tedd a hűtőbe, hogy hideg legyen, amikor összeállítod a salátát.
A petrezselymet és a kaprot aprítsd fel, az újhagymák fehér részét vágd karikára. Egy hagymának a zöldjét is aprítsd fel, a többire nem lesz szükséged. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverd el. A krumplit forgasd össze a hagymával, a zöldfűszerekkel és az öntettel. Tedd vissza legalább fél órára a hűtőbe.
Antioxidánsbomba saláta céklával és fodros kellel: finom és gyorsan készül
Ez a saláta különleges kombinációban készül, és nemcsak finom, de nagyon tápláló és vitaminokban is gazdag: cékla és fodros kel az alapja!
ElolvasomKép: photosimysia / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- újhagyma
- szendvicskrém
Pikáns tojáskrém újhagymával: pirítóson valami mennyei

- újkrumpli
- krumplisaláta