Édes nutellás brownie 15 perc munkával: liszt alig van benne, csak sok-sok csoki

A Nutella rajongóinak kötelező elkészíteni ezt a csupa csokis, ragacsos brownie-t.

Nutellás brownie

A brownie a lehető legegyszerűbben elkészíthető, fantasztikus süti. Akkor tökéletes, ha a teteje roppan, a belseje viszont még szaftos, szinte lágy. Sokféleképpen lehet feldobni: ez a nutellás változat mindenkinek ízleni fog, aki szereti az édes mogyorókrémet. Ha van kedved, akár házilag is elkészítheted hozzá a Nutellát.

Nutellás brownie

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg étcsoki
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 4 evőkanál Nutella
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A csokit vízgőz felett olvaszd össze a Nutellával és a vajjal, és tedd félre, hogy kicsit hűljön.

A száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a kakaóport és a sót egy tálban keverd össze.

A tojásokat keverd ki a cukorral és a vaníliaaromával. Nem kell habosra, mert nem szeretnénk, hogy a brownie levegős legyen. A cukros tojást dolgozd össze az olvasztott csokival, majd forgasd hozzá a kakaós lisztet is. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 18-20 percre. Akkor jó, ha a teteje megsült, de a beleszúrt villára még ráragad a tészta. Ekkor vedd ki, és hagyd kihűlni. Amíg hűl, a belseje még szilárdul egy kicsit.

Pihe-puha csokis kuglóf: csak keverd egybe a hozzávalókat

Pofonegyszerűen készül a csupa csoki kuglóf, a csokoládé a tésztában és a fényes mázban is helyet kap.

Elolvasom

Kép: Getty Images

Ezt is szeretjük