Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Drogteszten bukott meg Csipes és Dombvári

2015. máj 1. 15:47
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Drogteszten bukott meg Csipes és Dombvári

Drogteszten bukott meg Csipes és Dombvári

Budapest ‒ Drogbotrány a Magyar Kajak-kenu Szövetségben! A Blikk megtudta, hogy a júniusi baki Európai Játékokra készülő válogatott tagjai dopping- és drogszűrésen estek át, s két sikeres válogatott versenyző mintája pozitív lett.

Az öt világ- és öt Európa-bajnoki címmel büszkélkedő, a 2011-es eredményei alapján az év legjobb hazai sportolónőjének megválasztott Csipes Tamara (25) és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence (22) bukott meg az ellenőrzésen.

Eredményes Csipes Tamara 2011-ben az év sportolónője volt idehaza. Eddig öt vb-címet és öt Európa-bajnoki elsőséget  szerzett Fo­tó: Tumbász Hédi

Eredményes Csipes Tamara 2011-ben az év sportolónője volt idehaza. Eddig öt vb-címet és öt Európa-bajnoki elsőséget szerzett Fo­tó: Tumbász Hédi

A kínos eset a szövetség szerdai elnökségi ülésén is téma volt. Az ügyet a kajakos vezetők megpróbálták a sajtó és a közvélemény előtt titokban tartani. A versenyzőkkel szemben fegyelmi eljárás indult, kikerültek a válogatottból, így aligha szerepelhetnek az év két legfontosabb megméretésén, az Európai Játékokon, illetve az augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A szövetség értesítette a versenyzők klubját, a Honvédot, ugyanakkor a nagyobb bortányt megelőzendő, a sajtót nem tájékoztatták az esetről..

Tehetség Dombvári Bence nagy  tehetség, vb-ezüstérmet is szerzett már  a felnőttek között Fo­tó: MTI/Kovács Tamás

Tehetség Dombvári Bence nagy tehetség, vb-ezüstérmet is szerzett már a felnőttek között Fo­tó: MTI/Kovács Tamás

.– Csütörtökön kaptuk az értesítést a szövetségtől, hogy két versenyzőnk, Csipes Tamara és Dombvári Bence válogatottbeli kerettagságát felfüggesztették sportolóhoz nem méltó magatartás miatt – erősítette meg a kellemetlen információt Horváth Gábor (43), a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója. – A részletekről sokkal többet nem tudok mondani, mert előbb házon belül le kell folytatnunk a fegyelmi vizsgálatot.

A szakosztályvezető ugyanakkor bízik abban, hogy a két versenyző indulhat az egy hónap múlva esedékes vb-válogatókon.

Úgy tudjuk, mindkettőjüktől a közelmúltban a dunavarsányi edzőtáborozás során vettek vizeletmintát, a doppingellenőrzésen gond nélkül túljutottak, ám a drogteszt pozitív eredményt hozott. Az Origó információi szerint kokainnal bukott meg a két versenyző. Kerestük az érintett kajakozókat, de Dombvári nem kívánt megszólalni, Csipest pedig nem értük utol.

Dr. Tiszeker Ágnest (45), a Magyar Antidoppingcsoport ügyvezető igazgatóját kérdeztük a drogtesztről.

– A drogellenőrzés nagyon alapos, a kábítószerek mellett olyan származékok, például bármely fájdalomcsillapító nyomai is kimutathatók, amelyek nem szerepelnek a doppinglistán. A drogszabályok megsértése is büntetést von maga után – fogalmazott a szakember.

Gyógyszer miatt is ­lehet pozitív a minta

None

Blikk-információ

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről! www.sportal.hu - Együtt a lelátón!

válogatott pozitív drogszűrés dopping Magyar Kajak-kenu Szövetség Európai Játékok Drogbotrány