Előfizetői tartalom

Kivonul Magyarországról a Tesco?

Portfolio
A Tesco 4 milliárd fontért eladja a dél-koreai üzletágát egy nemzetközi befektetői csoportnak. Az üzletre az után került sor, hogy a kiskereskedelmi vállalat az elmúlt 100 év legrosszabb üzleti évét produkálta tavaly. A befektetők ugyanakkor nem örülnek a portfóliótisztításnak, a leányvállalatért kapott összeg ugyanis kevesebb, mint amennyit előzetesen vártak a szakértők. Közben olyan értesülések is megjelentek, miszerint a kiskereskedelmi lánc lemond közép-kelet-európai egységeiről is.

4 milliárd fontért mehet el a HomeplusA Tesco 4 milliárd fontért eladta a dél-koreai leányvállalatát, a Homeplust az MBK Partnersnek. Az üzlet véglegesítéséhez viszont szükség van még a versenyfelügyeleti hatóság jóváhagyására is. Előzetes becslése szerint az adózás és a tranzakciós költségek levonása után a nettó árbevétel 3,35 milliárd font körül lesz.Nem volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés