Gigász főnyereményt vihetnek el a magyarok: 27 milliárd a tét

2015. május 7. 21:01

Abszolút rekord: 2012-es indulása óta az Eurojackpot főnyereménye először érte el a maximális, bruttó 90 millió eurót. Ez azt jelenti, ezen a játékhéten akár egy magyar is elviheti a bruttó 27 milliárdos főnyereményt.

Az Eurojackpot főnyereménye az elmúlt hetek csillagászati halmozódása után elérte a csúcspontot: a legmagasabb nyerőosztály összege immár bruttó 90 millió euró (közel bruttó 27 milliárd forint). A játékszabályok szerint a halmozódás a megszokottól eltérő módon folytatódik.

A hazai lottójátékokhoz képest az Eurojackpot különlegessége, hogy ha a főnyereménye eléri a bűvös 90 millió eurós határt (és nincs nyertes), azután nem az I. nyerőosztály várható nyereménye halmozódik tovább, hanem az erre szánt pénz a következő héttől a II. nyerőosztály nyereményalapját növeli.

Ekkora főnyeremény egyébként még sosem volt az Eurojackpoton. Az eddigi legnagyobb nyereményt 2014. 38. hetében nyerték meg, akkor egy finn nyertes bruttó 61 millió euróval (közel bruttó 18 milliárd forinttal) lett gazdagabb.

Május 8-án, pénteken tehát eldől, hogy ki nyerheti meg a játék történetének legnagyobb főnyereményét. A Helsinkiben tartandó sorsoláson 16 tagország játékosai izgulhatnak, hogy mely 5+2 nyerőszám kerül kisorsolásra.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem