Előfizetői tartalom

A kórházi adósságok kétharmadára jut csak pénz

Portfolio
Múlt héten Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, nem tárgyalt a kabinet az egészségügyről, így a 60 milliárdos adósságkonszolidációra szánt keretről sem születhetett döntést - írja a Figyelő, miközben úgy értesültek, Zombor Gábor tárcájánál ezt máshogy tudják, szerintük a pénz már rendelkezésre áll. A késlekedés csak tovább duzzasztja a jelenleg már 90 milliárdra rúgó tartozásállományt, pedig a rendelkezésre álló pénz sem lesz elég a teljes konszolidációra. A Figyelő több szakembert is megkérdezett a problémáról.

Jóval több forrásra van szükség a normális működéshezSinkó Eszter, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának igazgatóhelyettese a lapnak úgy nyilatkozott: ha nem rendezik mihamarabb az adósság kérdését, az egészségügyi kis- és közepes beszállítói tönkremennek, a betegellátás minősége pedig tovább romlik. Sinkó szerint év végéig legalább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés