Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Cigizve várta a rendőröket a NAV-os gyilkosa

2015. feb 24. 19:32
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Cigizve várta a rendőröket a NAV-os gyilkosa

Cigizve várta a rendőröket a NAV-os gyilkosa

Budapest ‒ Szinte semmi esélye nem volt a menekülésre annak a két NAV-ellenőrnek, akikre késsel támadt rá egy férfi hétfő délután.

A két civil ruhás revizort a tettes, L. Péter (35) idős édesapja engedte be házuk kiskapuján. Ahogy becsukta mögöttük a rácsos ajtót, azonnal kulcsra zárta a bejáratot, akaratlanul csapdába ejtve így a NAV-osokat. Mihelyst a két férfi bejutott az udvarba, a zavarodott L. Péter azonnal kirohant a házból. Két késével úgy kaszabolta az adóellenőröket, mint a cséphadaró: áldozatai ösztönösen próbáltak védekezni, de képtelenség volt elhajolni a pengék elől.

Egyikük a kapu felé vette az irányt, hogy kijusson az utcára, de L. Péter utolérte, és először a nyakába vágta, majd a fejébe állította a kést. Társa csodával határos módon elkerülte a halálos szúrásokat, de ő is rengeteg vágást kapott, súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

1. A két revizor csengetett a háznál, egy  idős férfi beengedte őket 2. A férfiakra azonnal rátámadt L. Péter, egyiküket leszúrta, majd a másik  után eredt 3. A kapu felé szaladó férfit nyakon szúrta, majd fejébe állította a pengét 4. Az ellenőr a kapuban vesztette életét, véres holmijai az utcán hevertek, még  a lépcső is véres  volt

1. A két revizor csengetett a háznál, egy idős férfi beengedte őket 2. A férfiakra azonnal rátámadt L. Péter, egyiküket leszúrta, majd a másik után eredt 3. A kapu felé szaladó férfit nyakon szúrta, majd fejébe állította a pengét 4. Az ellenőr a kapuban vesztette életét, véres holmijai az utcán hevertek, még a lépcső is véres volt

A szomszédok és a család is jól tudta, a férfiból akármikor kitörhet a vadállat.

– Az édesanyja a gyilkosság után vallotta be nekem, hogy a fia – bár kellett volna – nem járt a pszichiátriai kezelésekre, és a felírt gyógyszereket sem szedte – mesélte lapunknak egy neve elhallgatását kérő szomszéd. – Péter egyébként az utóbbi időben már nem nagyon mozdult ki a házból, és betegesen sovány volt. Három éve már nem is csinált semmit, előtte szobafestő-mázolóként dolgozott.

Valószínűleg még régi munkájából adódóan halmozta fel azt az adóhátralékot, ami miatt most a sokadik felszólítás után kimentek hozzá az ellenőrök. A férfinak már akkor elborulhatott az agya, amikor a kaputelefonon a revizorok bejelentkeztek. Biztosra ment: információink szerint két konyhakéssel indult a bejárat felé, egy harmadikat pedig ragasztószalaggal erősített a combjára. A mészárlás után cigire gyújtott, és nyugodtan végighallgatta, ahogy édesanyja a rendőröktől segítséget kér. A férfit azonnal őrizetbe vették és kihallgatták, beismerő vallomást tett.

L. Pétert még hétfő délután elvitték a rendőrök, azóta beismerte a gyilkosságot / Fotó: police.hu

L. Pétert még hétfő délután elvitték a rendőrök, azóta beismerte a gyilkosságot / Fotó: police.hu

A támadás túlélője kedden még mindig életveszélyes állapotban volt.

– Egy mellkasi szúrt sérüléssel került a kórházba a szerencsétlenül járt férfi. Jelenleg még az intenzív osztályon tartjuk, de az állapota már stabil. Várhatóan egy hétig még biztosan nem mehet haza a kórházból – tudtuk meg dr. Juhász Imrétől, a Merényi Gusztáv kórház főorvosától.

J. K.–P. L.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

várta késszúrás késelő gyilkos ellenőr cigi NAV