FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Nagyot esett a magyar tőzsde a nap végén

Portfolio
Kedden jó hangulatban telt a kereskedés az ázsiai tőzsdéken, a japán tőzsde tovább emelkedett, köszönhetően egy vártnál kedvezőbb ipari termelési adatnak. A kínai részvényeket is vették, és az olaj is felfelé kapaszkodott. Európában is pluszokkal kezdődött a nap, de nem tartott sokáig a lendület, az irányadó tőzsdék az előző napi záróértékük alatt tartózkodtak a magyar tőzsde zárásakor. A helyzeten az sem javított, hogy 7 éve nem nőt olyan mértékben az amerikai lakossági fogyasztás, mint áprilisban. A most megjelent adat alapján pedig a belső fogyasztás a várt 0,7 százalékos növekedés helyett 1 százalékkal bővült. A hazai részvénypiac egész nap gyengén teljesített, a zárószakaszban pedig kemény eladásokat láthattunk, amiben a hó végi záróár beállítások is szerepet játszhattak.

2016. május 31. 17:29 Megosztás Közel 6%-os eséssel zárt a Mol A hazai részvénypiac gyengén teljesített, a BUX értéke 2,1 százalékot csökkent, a befektetők az összes nagypapírt adták. A Mol árfolyama 5,8 százalékot esett, amiben az is szerepet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés