Előfizetői tartalom

A Párizsi Udvar arab befektetői milliárdos hitelhez jutottak az Eximbanktól

Portfolio
6,85 milliárd forintos állami hitelhez jutott az Eximbankon keresztül az az arab tulajdonosi hátterű cég, amely tavaly elnyerte a Párizsi Udvar luxusszállodává és üzletközponttá való átalakításának jogát, értesült a Válasz.hu. A hitel hivatalosan "versenyképességet javító belföldi beruházási hitel" címén került folyósításra.

21,95 milliós, azaz mintegy 7 milliárd forintos hitelhez jutott hozzá a Párizs Property Kft.-t birtokló, a budapesti Műegyetemen végzett, emírségi illetőségű Majdi Ayesh, aki mögött kezesként ott áll a Ferenciek terei projekt menedzsmentfeladatait ellátó Parisi Udvar Hotel Kft. Ez utóbbi cég két tulajdonosai a palesztin származású - de Jordániából érkezett - Zuhair Awad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés