Előfizetői tartalom

120 méter magas házat terveznek a Kopaszi-gátra

Portfolio
Több ezer lakás épülhet az elkövetkező években a Kopaszi-gát üresen álló területére - mondta el a cég mai sajtótájékoztatóján Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezetője. A BudaPart projekt keretében 24 hektáron valósul meg a beruházás. A területet 2015 decemberében vásárolta meg a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Csoport, amelyhez később tulajdonostársként csatlakozott a katari hátterű Constellation Hotels Holding Ltd. A több ütemben megvalósuló városrész építése már idén elkezdődhet.

A cég a tervezéssel a dán Adept építész irodát bízta meg, aki az elmúlt években Koppenhágában, Stockholmban és Norvégiában is több hasonló vízparti projektet tervezett. A teljes beruházás 560-600 ezer négyzetméternyi épület kialakítását jelenti, melyet a beruházó 8-10 év alatt kíván megvalósítani. Ennek mintegy felét irodák tennék ki, a másik felét adnák a lakások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés