Előfizetői tartalom

Nagy Márton: a monetáris politika irányultsága nem változott

Portfolio
A legfontosabb üzenete a közleménynek, hogy a Monetáris Tanács felkészült a monetáris politika fokozatos és óvatos normalizációjára, amelynek megkezdése az inflációs kilátások függvénye - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a kamatdöntést követő, rendkívüli háttérbeszélgetésen. Ha kell, akkor tud lépni az MNB. De az inflációs cél elérése továbbra is 2019 közepétől várható, aminek biztosítása érdekében a Monetáris Tanács megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjének és a laza monetáris kondíciók fenntartása szükséges. Kiemelte, hogy a monetáris politika irányultsága nem változott.

2018. szeptember 18. 16:25 Megosztás Átmeneti volt a Bubor-kamat és DKJ-hozam nyári emelkedése A Bubor-piacot strukturálisan, és a kamatát az MNB teljes mértékben meg tudja határozni, nem félünk attól, hogy a piac előre megy - mondta Nagy Márton. Nyáron...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés