Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ingatlanportfólió csaknem 265 ezer négyzetméter bérbe adható területből áll, a magyarországi ingatlanok közül része a budapesti Pólus és Campona bevásárlóközpont, egy Andrássy úti ingatlan, valamint egy zalaegerszegi és egy nyíregyházi Interspar áruház.

A tranzakciót a CPI Property Group leányvállalatai hajtják végre, ha azt a magyar és a cseh versenyhatóságok jóváhagyják, a szükséges kérelmeket a társaság a napokban benyújtja az illetékes hatóságokhoz - közölték.

A CPI Property Group vezérigazgatója, Martin Nemecek szerint a tranzakció a régió idei legjelentősebb ingatlanpiaci üzlete lehet, lezárása már az első negyedévben megtörténhet.

A közlemény idézi Tomas Salajkát, a cégcsoport felvásárlásokért, ingatlankezelésért és értékesítésért felelős igazgatóját is, aki elmondta: a portfólió nagyjából 430 ezer négyzetméterre, több mint kétszeresére növeli a kezelésükben álló bevásárlóközpontok bérbe adható területét, egyúttal a portfóliójukhoz tartozó bevásárlóközpontok száma húszra nő.

A CPI Hungary honlapján található tájékoztatás szerint a CPI Property Group a cseh CPI Csoport és a német GSG Csoport tevékenységének egyesítéséből jött létre. A frankfurti értéktőzsdén jegyzett luxemburgi székhelyű cég által kezelt 3,82 millió négyzetméter ingatlanvagyon összértéke meghaladja a 4,1 milliárd eurót. A CPI Property Group főként Németországban és Kelet-Közép Európában van jelen. A csoportnak Európa tíz országában vannak ingatlanbefektetései, illetve leányvállalatai.

A CPI Hungary a CPI Property Group tagja, annak csaknem 202 ezer négyzetméter alapterületű, 316 millió euró összértékű magyarországi portfóliójának kezelését látja el. A társaság az irodai, szállodai, kereskedelmi, valamint az ipari-logisztikai területen is jelen van.