Nem is négy, hanem öt Trónok harca spin off sorozat készül?

Az egyik producer, Bryan Cogman már javában írja a Westeros múltjában játszódó, új szériát.

Az HBO háza táján már nagyon azokra az időkre készülnek, amikor nem lesz több Trónok harca évad – csak spin off sorozatok, mivel George R. R. Martin amilyen lassan ír, annyira gondosan kidolgozta a '90-es évek óta Westeros világát. Most épp az Entertainment Weekly közölt egy terjedelmes cikket arról, hogy a Trónok harca stábjának egyik oszlopos tagja, Bryan Cogman gőzerővel dolgozik egy saját, a Trónok harca világán játszódó drámasorozatán.

Jó, jó, de ki az a Bryan Cogman?

Jelenleg ő az egyik legfontosabb kreatív ember a Trónok harca stábjában, persze csak a két showrunner, David Benioff és D.B. Weiss után. Ami elég szép karrier ahhoz képest, hogy annak idején Benioff és Weiss asszisztenseként kezdte, mostanra viszont már 11 epizód forgatókönyvét jegyzi. George R. R. Martin így jellemezte Gogmant a blogján az új sorozatról szóló hírekre reagálva:

Ha Dan és David voltak Westeros királyai az eddigi 7 évad alatt, akkor Bryan Cogman Sárkánykő hercege. Bryan sorozata egy adaptáció lesz, ami bizonyára nagyon érdekes lesz a könyvek olvasói számára, mert egy izgalmas korszakot mutat majd be Westeros történelméből.

Az új sorozat 2019-re vagy 2020-ra készülhet el, de hogy konkrétan miről szólhat, azt egyelőre senki sem tudja az alkotókon és Martinon kívül. Ha tippelni kellene, szerintem az HBO főnökei vagy Ser Duncan, a Magas és a Targaryen-família 90 évvel korábban játszódó kalandjait bízták rá Cogmanre (ezek a novellák jelentek meg nemrégiben különálló kötetként A hét királyság lovagja címmel), vagy a Robert-féle lázadást, ami a mostani sorozat eseményeit is elindította. (via Geektyrant)