Megérkezett az ősz, ünnepeld begubózva, tévénézéssel!

Ha siratod a nyarat, és nincs kedved semmihez, akkor ülj a tévé elé, lesz pár jó film, ezeket igyekeztünk felsorolni. Leadják a sok Oscarral kitüntetett Birdmant, de ha valami vidámabbra vágysz, nézd meg a Vakációt!

Gondolj rám - Filmcafé, szeptember 22. szombat, 17.05h

Dr. Borlainak (Kern András) rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt. Egy szép - vagy inkább csúnya - napon kollégája ővele közli a rossz hírt. A minta férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak - még mindig él, holott az emberi - orvosi - számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie...

A szuper exnőm - Cool, szeptember 22. szombat, 18.35h

Matt úgy érzi, Jenny személyében végre megtalálta a tökéletes lányt, akiről álmodott. Azt viszont nem tudja, hogy Jenny "másodállásban" szuperhősnő. Amilyen jól indult a kapcsolat, annyira terhes lesz Matt számára, amikor kiderül a turpisság és Jenny teljesen rátelepszik a fiúra. De hogyan lehet szakítani egy olyan nővel, aki repül, kocsikat emelget és pillantásával lyukat éget az acélba? A büszkeségében sértett Jenny az összes szuperhősi képességét felhasználja, hogy megnehezítse Matt életét és tönkretegye új, bimbózó kapcsolatát kolléganőjével.

47 Ronin - TV2, szeptember 22. szombat, 18.55h

Ez a nagyszabású, 3D-s fantasy-kalandfilm az egyik legrégibb ősi japán történet alapján készült. Keanu Reeves alakítja Kait, a számkivetettet, aki csatlakozik Oishihez, a 47 ronin vezetőjéhez. Együtt akarnak bosszút állni az álnok nagyúron, aki megölte gazdájukat és kitiltotta földjéről a szamurájokat. Hogy szülőföldjük becsületét visszaállítsák, a harcosok olyan küldetésbe kezdenek, melynek viszontagságai az egyszerű harcosokat elpusztítanák. A látványos film oly módon kelti életre a lenyűgöző tájakat és a hatalmas csatákat, ahogy azt még ebben a műfajban sosem láthattuk.

Julie & Julia - Két nő, egy recept - Duna Tv, szeptember 22. szombat, 19.35h

Julie, a harmincas írónő alkotói válságban szenved. Elhatározza, hogy egy év alatt megfőzi az összes receptet, ami Julia Child híres, a francia szakácsművészetről írt könyvében található, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről. Julia Child élete is megelevenedik, aki a második világháború után Párizsba költözik külszolgálatot teljesítő férjével. Az asszony elfoglaltságot keres és talál is magának. Érdeklődése a francia konyhaművészet felé fordul, felfedezvén, hogy az evés a társadalmi érintkezés egyik formája, és a hozzávaló ételt művészi módon is el lehet készíteni. Julie Powell regényéből.


Superman 4. - Harc a békéért - M3, szeptember 22. szombat, 19.35h

Christopher Reeve immáron negyedszer indul harcba a világ legnagyobb szuperhőse képében, és részt vett a negyedik rész történetének kidolgozásában, ahol a nukleáris leszerelés kapja a főszerepet. Mikor Superman bejelenti, hogy megszabadítja a világot az összes atomfegyvertől, Lex Luthor létrehozza Atomembert, az emberfeletti erővel és haraggal bíró gonosztevőt, hogy elpusztítsa Supermant, mielőtt teljesíthetné ígéretét. Az egész világ beleremeg a két szuperhős küzdelmébe, amelyben Superman megakadályozza a Szabadságszobor pusztulását, az Etna kitörését, és még a lerombolt Kínai Nagyfalat is újraépíti. Szenzációs kalandok, elképesztő izgalmak: Supermannel szárnyra kap a képzelet!

Star Wars: A Birodalom visszavág - Film+, szeptember 22. szombat, 20.30h

A felkelők maréknyi csapata a hó borította Hoth bolygó földalatti támaszpontján rejtőzködik. A szondák azonban felfedik a rejtekhelyet, és hamarosan birodalmi lépegetők lepik el a bolygót. Han Solo, Chewbacca és Leia a megbízhatatlan Lando Calrissian segítségét kérik. Nem is sejtik, hogy a birodalom rettegett ura, Darth Vader már várja őket nem kis meglepetést tartogatva Han számára. Luke Skywalker a Dagobah rendszerben az utolsó és legnagyobb Jedit, Yodát keresi, hogy felkészülhessen a végső összecsapásra az Erő sötét oldalával.

Jelek - Paramount Channel, szeptember 22. szombat, 21h

Különös események zajlanak egy álmos amerikai kisváros közelében egy farmon. Valaki hatalmas, kör alakú tisztást vág a kukoricásba. A farm tulajdonosa (Mel Gibson), a város egykori lelkipásztora szeretne nem törődni a tréfacsinálókkal, de azok visszatérnek, és a földeken újabb és újabb gabonakörök jelennek meg. A ház lakói egyre jobban félnek; a titokzatos, kísérteties jelek pedig szaporodnak. Talán tényleg nekik van igazuk, nem Graham tiszteletesnek. Talán mégsem emberkéz műve ez az egész. A kutyák megvesznek, a friss víz megposhad, a városka lakói menekülnek, és az egyetlen férfi, aki eddig képes volt megőrizni a józan eszét, maga is kénytelen egyre komolyabban venni a körülötte zajló eseményeket. Hiszen lehet, hogy nemsokára a gyerekei életéért kell küzdenie. Csak azt nem tudja, kivel.

Vakáció - RTL Klub, szeptember 22. szombat, 21.05h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms) - két örökké veszekedő fiúgyermek apja - úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti: a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé - reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot. És össze is rázza. De nem kicsit. Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát...

Copland - Duna Tv, szeptember 22. szombat, 21.40h

Garrison csendes kisváros, a New York-iak szívesen költöznek oda, főleg zsaruk: ezért is gúnyolják Coplandnek. Freddy, a helyi seriff látszólag ura a rendnek, de a felszín alatt a nagyvárosi korrupt kollégáké a terep. Példaképei a városi rendőrök, hiszen egy baleset miatt ő sosem tartozhatott közéjük. Egy éjjel kettős gyilkosságot követ el egy városi rendőr, akit kevéssel azelőtt hősként ünnepeltek. A mundér becsületének védelmében önvédelemnek állítják be az esetet, és a rendőrt eltűntnek nyilvánítják: így hős maradhat. Freddy rutinellenőrzés során mégis megpillantja őt és magánnyomozásba kezd. A rendőrség belső védelmi tisztje is pártolja a nyomozást. Egy egész város ellen...

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) - Cool, szeptember 22. szombat, 23.20h

Riggan Thomson egykor a legnépszerűbb sztárok egyike volt, aki nagy sikerrel alakította az ikonikus képregényhőst. Mára azonban leáldozott a csillaga, elfelejtették, a pálya szélére szorult. A Broadwayn kapott lehetőséget igyekszik kihasználni, hogy visszaszerezze önbecsülését: visszakapaszkodjon a csúcsra, és visszahódítsa a közönséget. Megrendezi saját színdarabját, és a főszerepet is magára osztja. Miközben a nagy visszatérésre készül, Riggan ezernyi problémával kénytelen szembenézni.

Zoolander, a trendkívüli - Prime, szeptember 22. szombat, 23.25h

Malajzia elnökére a divatvilág nagyjai kimondták a halálos ítéletet. Az elnök ugyanis meg akarja szüntetni a gyerekmunkát, ami csökkentené a cégek profitját, így veszélybe kerülne az egész ruhaipar és -kereskedelem. Már csak a megfelelő embert kell megtalálni a feladatra. És lehet-e tökéletesebb bárki Derek Zoolander topmodellnél? A fickó úgyis rossz passzban van. Három év után az újonc alulmaradt a riválisával szemben Az év topmodellje díjért folyó versenyben. Már csak kis agymosás kell, hogy bármikor aktiválható gyilkológépet csináljanak belőle. A kudarc és a beavatkozás arra készteti Dereket, hogy önvizsgálatot tartson.

A bárányok hallgatnak - SuperTV2, szeptember 22. szombat, 01.00h

Dr. Hannibal "Kannibál" Lecter az egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkos. Évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, de az FBI-nak most a segítségére van szüksége. Valaki ugyanis a módszereit utánozza, és remélik, hogy az őrült orvos segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök kapja a feladatot, hogy férkőzzön Dr. Lecter bizalmába, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nem csak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így Clarice-nek nincs könnyű dolga.