Lehet, hogy utoljára láthattunk új X-akták részeket Náray Erika hangjával?

A héten vége a 11. évadnak. Ha lesz is folytatás, az már Gillian Anderson nélkül készül.

Az amerikai Fox csatornán március 21-én adták le az X-akták 11. évadának 10. részét, itthon péntek este láthatjuk szinkronosan a nagy finálét. Mi itt a Portnál még nem láttuk az utolsó részt, így spoilerezni sem tudunk, mivel egy igaz magyar X-akták rajongó kizárólag szinkronosan, Rékasi Károly és Náray Erika magyar hangjával nézi hétről hétre az FBI különleges eseteit, mintha egyetlen perc sem telt volna el a '90-es évek óta.

Azt viszont már korábban is megírtuk, hogy nem szabad hinni a huhogóknak: a 10. és a 11. évad is van olyan jó, mint a régiek. Csak tudomásul kell venni, hogy bizony már 25 év eltelt az első, 1993-as epizód óta, és ezalatt nemcsak Mulder, Scully, Skinner igazgatóhelyettes és a Cigarettás öregedtek évtizedeket, hanem bizony mi, nézők is, akik naponta nagykanállal habzsolunk mindent, ami sci-fi, krimi vagy természetfeletti film és sorozat!

A héten a 11. évad utolsó részével valószínűleg végleg lezárul egy korszak az X-akták történetében. Gillian Anderson ugyanis bejelentette: neki a 11. évad volt az utolsó, örökre szögre akasztja Dana Scully ügynök kosztümjét és pisztolytáskáját.

Itt az ideje, hogy Scully vegye a kalapját és távozzon. Befejeztem, ennyi volt, kész, vége.

A sorozat fő kreátora, Chris Carter (aki nem is nagyon csinált mást az utóbbi 25 évben az X-aktákon kívül) azonban elég kétértelműen fogalmazott az elmúlt hónapokban azzal kapcsolatban, hogy Gillian Anderson távozása után is folytatná-e a sorozatot:

Azt hiszem, az X-akták élhetne még tovább, vannak itt még sztorik, amiket el lehetne mesélni, akár Gilliannel is, vagy akár nélküle. Ez nem a vég, ez csak a vége valaminek. Azt viszont még nem tudom, hogy valami újnak is a kezdete lesz-e.

A rajongók persze ezt azonnal úgy dekódolták, hogy ha lesz 12. évad, akkor abban csak David Duchovny kutatna az UFO-összeesküvések, a csupakabra meg a jeti után (munka nélkül hagyva ezzel Gillan Anderson örökös magyar hangját, Náray Erikát). De addig is, amíg ez kiderül, íme a Fox csatorna eredeti nyelvű előzetese a 10. évad fináléjához:

Ez pedig egy szinkronos kedvcsináló: