Betyárosan jó lesz a Trónok harca sztárjának új tévésorozata

Kit Harington és Liv Tyler az 1605-ös londoni lőpor-összeesküvést mesélik el. Itt az új trailer!

Bitang menő előzetest kapott Kit Harington és a BBC új tévésorozata, a Gunpowder, ami a híres-hírhedt londoni lőporos összeesküvést dolgozza fel. A szériát decemberben az HBO is levetíti.

Az 1605-ben játszódó történetben tizenhárom angol katolikus tervez merényletet I. Jakab angol király ellen: fel akarták robbantani a londoni Lordok Házát, amikor a király, az anglikán egyház 150 püspöke és a parlament képviselői november 5-én összegyűltek az új törvénykezési évad hivatalos megnyitóján.

Kit Harington az összeesküvés agytrösztjét, Robert Catesby warwickshire-i nemest alakítja, aki a fivére és nővére kivégzése miatt akarja megölni a királyt. Ehhez kiváló cinkosnak bizonyul egy volt katonatiszt, Guy Fawkes, aki régi összeköttetései révén puskaporos hordókat is tud szerezni a merénylethez. Elbukott felkelésük ellenére Fawkes ma már igazi popkult ikon: a V for Vendetta képregényben felbukkanó Guy Fawkes-maszk az elnyomó rezsimek ellen tiltakozók (köztük az Anonymous hekkercsoport) egyezményes jelképe lett.