5 új Star Trek-sorozat jön, az egyikben visszatérne Picard kapitány is

Állítólag Kahn és a Csillagflotta Akadémián tanuló fiatalok is saját szériát kapnak.

A patinás szórakoztatóipari szaklap, a Variety értesülései szerint nem kevesebb, mint öt új Star Trek-produkció van készülőben tévés berkekben. Az egyikben ráadásul benne lenne Patrick Stewart is, aki az Enterprise űrhajó egyik legismertebb kapitányát, Jean-Luc Picardot alakította a korábbi Az új nemzedék című sorozatban és a Star Trek mozifilmekben.

A jól értesült Trekkie-k egészen biztosak abban, hogy az alábbi öt produkció már készül, vagy legalábbis előkészítés alatt áll:

  1. Jön egy tinédzsereknek szánt Csillagflotta Akadémia-sorozat. A showrunnerek Stephanie Savage és Josh Schwartz lesznek, akik tavaly a Marvelnek és a Hulunak csinálták meg a Runawayst, ami egy csapatnyi szuperképességű tiniről szól.
  2. Készül egy új minisorozat, ami a közönségkedvenc Khan karakterére fókuszálna. Viszont nem lesz köze a régi, 1982-es Khan haragjához.
  3. Készülne egy másik minisorozat is, de a pontos sztori egyelőre titkos.
  4. Készülne egy animációs sorozat is, de a pontos sztori egyelőre titkos.
  5. És végül a legizgalmasabb sorozat: egy reboot vagy folytatás készülne a szintén nagy népszerűségnek örvendő Star Trek - Az új nemzedék című sorozathoz. Ezt Alex Kurtzman és Akiva Goldsman jegyeznék showrunnerként, akik egy évad után otthagyták a tavaly elstartolt Star Trek Discoveryt. Patrick Stewart állítólag már jelezte, hogy nagyon szeretne benne lenni (akárcsak Tarantino Star Trek-mozifilmjében), de még nem egyezett meg vele semmiben sem a stáb.

A CBS TV Studios vezetősége egyelőre nem kommentálta az új Star Trek tévésorozatokkal kapcsolatos pletykákat. (via Geektyrant)