10 filmes, aki egy forgatáson jött össze színészpárjával

Kit Haringtont és Rose Leslie-t a Trónok harca, Arnoldot és Brigitte Nielsent a Vörös Szonja hozta össze.

Az előző hetekben csupa olyan hollywoodi sztárról írtunk, akik gyűlölték egymást a forgatásokon. Az eheti rendhagyó tévéajánlóban viszont olyan ismert színészeket és színésznőket gyűjtöttünk össze, akik kifejezetten jól érezték magukat a közös munka alatt.

Hétfő: Trónok harca

A világ legnépszerűbb fantasy tévésorozatának abszolút kedvence, Havas Jon, azaz a 30 éves Kit Harington a valóságban is összejött sorozatbéli szerelmével, az Ygritte-et alakító, szintén 30 éves Rose Leslie-vel. Sőt, már a lánykérésen is túl vannak, hamarosan jöhet az esküvő meg a gyerek! Kit Harington ráadásul egyáltalán nem az a morcos savanyújóska, mint a sorozatban, épp ellenkezőleg: valóságos mókamester, aki nemcsak az esti tévés show-kban viccelődik, hanem otthon is folyton megtréfálja a párját. Azért csak tud valamit ez a Havas Jon!

(Bár a Trónok harcát már nem vetíti az HBO a hagyományos tévécsatornákon, mi azért mégis betettük a válogatásba, hiszen most már tévéelőfizetés nélkül is meg lehet nézni bármikor az HBO GO-n.)

Kedd: Zaklatók

A Die Hard 4 sztárja, a vietnami felmenőkkel rendelkező hawaii szépség, Maggie Q és a Golden Globe-díjas Dylan McDermott olyan élethűen alakították ebben a 2014-es krimisorozatban az egymással évődő nyomozópárost, hogy a végén igazi kapcsolat lett belőle! Bár a karaktereik között anno csak egy  csók csattant, a való életben már az eljegyzés is megtörtént.

A két sztár a sorozatban Los Angeles-i rendőröket alakítanak, akik belevetik magukat a zaklatási ügyek világába, hogy így védjék meg a potenciális célpontokat attól, hogy kukkolók vagy zaklatók áldozatává váljanak. McDermott a zsarufilmek szokásos, forrófejű fenegyereke, akit nemrég vezényeltek át a New York-i gyilkossági csoporttól, Maggie Q pedig egy céltudatos hadnagyot alakít, akinek az áldozatként megélt, régi traumája jelenti a hajtóerőt a nyomozásban.

Szerda: Terminátor 2. - Az ítélet napja

James Cameron mindig is híres volt arról, hogy szinte csak szakmabeliekkel, vagyis színésznőkkel, rendezőkkel, forgatókönyvírókkal randizgat. Második felesége a szörnyfilmes Roger Corman asszisztense, Gale Anne Hurd, a Terminator társírója volt, a harmadik az Oscar-díjas Kathryn Bigelow, akitől 1991-ben vált el, a negyedik pedig Linda Hamilton. Bár a Terminator 2 sztárjával végül csak 1997-ben házasodtak össze, és 1999-ben már el is váltak, 1993-ben született egy lányuk, Josephine Cameron, aki felnőttként zenész lett.

A Terminator 2 máig etalonnak számít a blockbuster sci-fik között. Ezerszer újranézhető klasszikus ez, amiben mesterien keverednek a látványos akciójelenetek a humorral. És persze a horrorfilmekre jellemző feszültséggel, amikor az elpusztíthatatlan szörny üldözi a főhőst – jelen esetben a folyékony fém T-1000-es (Robert Patrick) a jövőbeli ellenállás vezérét, a kiskorú John Connort (Edward Furlong). 

 

Csütörtök: Vörös Szonja

Arnold Schwarzenegger a pár éve megjelent életrajzi könyvében vallotta be: összejött a Vörös Szonja forgatásán a címszereplő harcos amazont alakító Brigitte Nielsennel, holott ekkor már együtt élt a későbbi feleségével, Maria Shriverrel. A színésznő folytatni akarta a viszonyt, ám Arnold végül lebeszélte róla:

Gitte, figyelj rám! Ez a dolog csak addig tartott, amíg a forgatás. Jó volt, de te sem vetted komolyan és én sem. És egyébként is: van egy komoly barátnőm, akit szeretnék feleségül venni.

Bár a Vörös Szonja egy kifejezetten szórakoztató, szandálos fantasy a '80-as évekből, Schwarzenegger többször is azt nyilatkozta, hogy ez volt élete legrosszabb főszerepe. Dino De Laurentiis producer ugyanis egy egész Conan-sorozatot akart forgatni Arnolddal, csakhogy a „Conan, a bébiszitter”-nek gúnyolt Conan, a pusztító elhasalt a pénztáraknál. A producer trükkhöz folyamodott: könnyű cameoszerepet és egyhetes olaszországi forgatást kínált Arnoldnak, ám a végső vágásnál az egyes jelenetek összes kameraállásból felvett verzióját felhasználta valahol, így a szegény ember Conanja, Kalidor főszereplő lett a történetben.

Péntek: Daredevil, a fenegyerek

Ben Affleck és Jennifer Garner először a Pearl Harbor forgatásán találkoztak, de csak a Daredevil alatti szorosabb munkakapcsolat idején estek szerelembe egymással. 2005-ben össze is házasodtak, született három gyerekük (Violet, Seraphina és Samuel Affleck), 2015-ben viszont elváltak.

Érdekes, hogy bár Daredevil, a vak igazságosztó az egyik legmenőbb Marvel-hős, és Elektrának is nagy rajongótábora van, a moziváltozatot az egyik legrosszabb szuperhősfilmként tartják számon. Többek között a harmatos színészi alakítások, a nevetséges gumiruhák és a gyengécske sztori miatt. Azért a képregényrajongók nyugodtan tegyenek vele egy próbát!