Visszavonulót fúj a Disney, nem lesz évente új Star Wars-film

Bob Iger vezérigazgató szerint túl gyors volt a tempó, el kell gondolkodniuk, mi jöjjön a IX. rész után.

Solo: Egy Star Wars-történet harmatos, 392,9 millió dolláros összbevétele miatt már júniusban felrebbentek olyan pletykák, hogy a Disney egyelőre nem kér a további önálló Csillagok háborúja-történetekből. Úgy tűnik, a hír tényleg igaz volt, mert most maga a Disney-főnök, Bob Iger nyilatkozta azt, hogy lassítani fognak a tempón, és nem lesz évente újabb Star Wars-mozifilm:

Hoztam egy döntést a premierdátumokkal kapcsolatban, és ahogy most visszatekintek erre, belátom, hibát követtem el, amiért vállalom a felelősséget. Az idő túl kevés, a tempó túl gyors volt két film között, úgyhogy most inkább lelassulunk. De ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lesznek filmek.

A Disne-elnök hozzátette:

J.J. Abrams most is forgat. Tele vagyunk tehetséges, kreatív és önálló emberekkel, ideértve Benioffot és Weisst, akik a saját sagáikat írják, és még én sem tudok róluk túl sokat. Most csak eljutottunk arra a pontra, ahol döntést kell hoznunk arról, mi következzen J.J. és a IX. epizód után. Egy kicsit óvatosabbak leszünk a grandiózusság és az időzítés terén.

A jelek szerinte tehát nincs veszélyben egyetlen korábban belengetett projekt sem, így valószínűleg a IX. rész után elkészül majd a Obi-Wan és Boba Fettnek saját spin offja, a Lucasfilm Rian Johnson új trilógiája, a Trónok harca showrunneriként világhírűvé vált David Benioff-D.B. Weiss-páros filmje és az élőszereplős tévésorozat – csak most még egyelőre nem tudni, mikor láthatják ezeket a nézők. (via Uproxx)