Sztárszereposztással érkezik az év thrillere

Amy Adamshez, Julianne Moore-hoz és Gary Oldmanhez most újabb nagy név csatlakozhat a Nő az ablakban filmverziója forgatásán.

A Variety értesülései szerint a Fox 2000 stúdió jelenleg is tárgyal Anthony Mackie-vel, a Marvel-filmekben a Sólyom nevű szuperhőst alakító színésszel, akit ezenkívül olyan alkotásokban láthattunk, mint A bombák földjén, a Sorsügynökség vagy a Pain & Gain.

A.J. Finn Nő az ablakban című bűnügyi regénye az idei év A lány a vonatonja: rögtön az első helyen debütált a New York Times bestseller-listáján, ahol végig az év legjobban fogyó felnőtt fikciós alkotása maradt. Csak az Egyesült Államokban egymilliót meghaladó példányszámban kelt el, és 38 nyelvre fordították le (köztük magyarra is).

Julianne Moore és Anthony Mackie egy 2006-os premieren. Forrás: E. Charbonneau / WireImage for Sony Pictures-Los Angeles / Getty Images

 

A lány a vonatonra tartalmilag is emlékeztető könyv – amely egyúttal Hitchcock Hátsó ablakát is megidézi – egy agorafóbiával küzdő New York-i nő története, aki saját személyes tragédiái elől menekülve inkább szemközt lakó új szomszédjaira koncentrál, és hamarosan valami olyasminek válik a szemtanújává, ami egész világát felforgatja.

Az adaptációt a neves drámaíró, Tracy Letts forgatókönyve alapján Joe Wright (Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés, A legsötétebb óra) rendezi. A Nő az ablakban kukkoló főhősnőjét Amy Adams alakítja, aki az Éles tárgyak című minisorozat után ismét egy szörnyű bűntény középpontjába sodródó, sérülékeny karaktert hozhat. Az általa megfigyelt házaspár tagjait Julianne Moore és Gary Oldman hozzák. Az még nem ismert, Mackie kit fog játszani. A forgatás idén ősszel kezdődik, a filmet jövő októberben mutatják be.


(via Variety)