Nyugi, kamu volt a hír, hogy nem készül több Star Wars spin off

Lesz Boba Fett is, csak más marketinggel. Obi-Wan a 9. részben térne vissza.

Múlt héten minden mozis portál megírta (többek között mi is itt a Port.hun), hogy Solo: Egy Star Wars-történet szerény bevételei miatt a Disney lefújta a további önálló Star Wars spin offok, azaz a Boba Fett és az Obi-Wan mozifilmek előkészítését. Kathleen Kennedy és a Lucasfilm csapata állítólag mostantól kizárólag csak a Star Wars IX-re, a következő trilógiára és a David Benioff-D.B. Weiss-páros filmjeire koncentrálna. Nos, mostanra kiderült, hogy ez a hír ilyen formában nem igaz. A Hollywood Reporter egy névtelenségbe burkolózó, de a tűzhöz közel ülő forrásra hivatkozva ezt írta:

Ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek spin offok. Ez csak annyit jelent, hogy még ki kell találni, hogyan készítsék el és hogyan reklámozzák be ezeket.

A Hollywood Reporter informátora azt is tudni véli, hogy a Boba Fett spin off előkészítése nem állt le, Simon Kinberg és James Mangold szorgalmasan írják a forgatókönyvet, Mangold pedig meg is rendezheti majd, amint végez a Ford vs. Ferrari című, autóversenyes drámával. Az a rész viszont valóban igaz a korábbi hírből, hogy a Solo szerény bevétele miatt elkezdtek amiatt aggódni a Lucasfilmnél, hogy ha a Star Wars-univerzum legnépszerűbb karaktere, Han Solo nem tudott kasszát robbantani, akkor Boba Fett vajon tud-e?

Jóval kevésbé világos, mi lesz az Obi-Wan spin off sorsa. Erről a filmtervről azóta pletykálnak a rajongók, hogy idén januárban Ewan McGregor a kultikus Kenobi-körszakállal vette át a Fargóért kapott Golden Globe-díját. A sztár azóta bevállalt egy Stephen King-adaptációt, a Doctor Sleepet, korábban pedig sok pihenésről és saját film rendezéséről beszélt, így tippelni se tudunk arra, mikor férne bele neki egy grandiózus sci-fi blockbuster. Talán majd 2019-ben?

A Movieweb viszont arról ír, hogy anno több rajongónak is feltűnt: Ewan McGregor is ott volt a Solo exkluzív premiervetítésén, vagyis a Lucasfilm új tulajdonosa, a Disney tervez vele valamit. Egyesek már arról beszélnek, hogy a Star Wars IX-ben fog szerepelni Erő-szellemként, Yodával és az idős Luke-kal együtt. Ha valóban ez a terve a Lucasfilmnek, az könnyen kiderülhet: hamarosan elindul a 9. rész forgatása, a lesben álló rajongók pedig biztosan kiszúrják majd, ha McGregor Londonban vagy a Pinewood stúdió környékén körszakállban sertepertél!