Na jó, erre nem számítottunk!

Hogy Jim Henson fia olyan filmet csinál, mint a Muppet Show mocskos szájú, korhatáros verziója? Amiben mindenki Melissa McCarthyt akarja lepippantani? Mert ilyen a The Happytime Murders.

Na jó, a Muppet Show-nak is megvolt a maga sötét oldala, a maga zakkant karakterei, akikből bármit kinéztünk, de olyanra aligha voltak kaphatóak, mint amire a The Happytime Murders szereplői. Amit a néhai Jim Henson fia, Brian Henson írt és rendezett, aki három testvérével a családi vállalatot, a Jim Henson Companyt is vezeti, tehát, ha valaki élcelődhet az emberek között élő bábukkal és egy bizonyos, a fénykorát a '80-as években élt bábsorozattal, az bizony ő. És ennek az egykor népszerű sorozatnak a szereplőit öldösi most egy titokzatos sorozatgyilkos, akinek a nyomába egy hús-vér rendőrnő ered, illetve egy kevésbé hús-vér báb magánnyomozó. És most kapunk a kalandjaikból egy kis ízelítőt az új, erősen korhatáros előzetessel.

Azt gyorsan leszögeznénk, hogy az előzetes sok obszcén beszédet és nagy adag bábuszexet tartalmaz, olyasmit, amit legutóbb az Amerika Kommandó: Világrendőrségben láthattuk, és az sem tegnap volt. Los Angeles legmocskosabb utcáin járunk, ahol békésen élnek egymás mellett a bábok és az emberek, és itt nyomoz a bábgyilkosságok ügyében Melissa McCarthy, aki nem vette túl nőiesre a figurát, ezért folyton le akarják pippantani, és ez nyilván a filmben is visszatérő poén lesz majd, annyiszor sütik el. És ott van a sokat látott, szexmániás magánszimat is, a kék bőrű, a rendőrnő egykori társa, akivel van egy közös titkuk, de sokkal többet nem tudhatunk meg. Csak azt, hogy itt nincsenek tabuk.

És nem mondom azt, hogy itt minden vicc finom és ízléses, a zárópoént pedig icipicit túltolták – bár az ablaklemosó betalál, de a nagyon kellemes, kissé idióta koleszhumor garantált, és akik szerették a Muppet Show bizarr oldalát is, nagyon fogják kajálni a The Happytime Murderst is. Amit egyébként a cégen belül a felnőtt tartalmakért felelős Henson Alternative Banner készített, és ami egy jó kis film noir paródiaként is működik. Melissa McCarthy előtt amúgy le a kalappal, hogy a sok sikerfilm mellett bevállalt egy kockázatos munkát is, és ha már bevállalta, hozta magával legjobb barinőjét, Maya Rudolphot, aki lassan már kaphatna egy saját filmet is. És ott van még sztriptíztáncosnőként Elizabeth Banks, rosszarcú FBI-osként pedig Joel McHale, a bemutatót pedig augusztus 17-én tartják.