Most mutatták be, máris két rekordot döntött meg a Fekete Párduc

Ez a legjobb januári nyitóhétvége és a legtöbbet hozó film, fekete rendezőtől.

Múlt héten került mozikba a legújabb Marvel-blockbuster, a Fekete Párduc, de máris összeszedett 361 millió dollárt (más források szerint ráadásul ez valójában már 387 millió). Így mostantól ez az egy hétvége legtöbbet kaszáló film, fekete rendezőtől (Ryan Coogler). Az eddigi csúcstartó egyébként a Straight Outta Compton volt, a maga 214 millió dolláros nyitóhétvégével.

A fenti mellett egy másik rekordot is megdöntött a wakandai király szuperhősködése. A Box Office Mojo összesítése szerint a Fekete Párduc büszkélkedhet minden idők legjobb februári nyitóhétvégéjével az észak-amerikai piacon. A legtöbb külföldi lap pozitívan írt a filmről : 97%-on áll a Rotten Tomatoes kritikagyűjtő oldalon, 88 pontja van a 100-ból a Metacriticen. Magyarországon viszont eléggé fanyalogtak az ítészek, a Port.hu sokat látott kritikusa például azt írta a Fekete Párducról, hogy

a karakterei még egy képregény-feldolgozáshoz képest is egysíkúak, rengeteg időt és helyet elvevő áltörzsi rituáléi üresen konganak, nagy gonddal felépített helyszínei olcsó díszletnek tűnnek, akciójelenetei pedig szó szerint vértelenek.

(via NME.com)