Már nem Jar Jart utáljuk a legjobban

Letaszították az idióta gyíknyulat a trónjáról, ma már nem ő a legkevésbé kedvelt Star Wars-karakter, és bár nem túl meglepő, ki viszi el a pálmát, a mezőnyben vannak meglepetések.

jar Jar

A Csillagok háborúja egy csodálatos mítosszal, fantasztikus karakterekkel és nagyszerű látványvilággal ajándékozta meg a világot. Persze nem minden karakterét szeretjük egyformán. Van, akit nagyon, van, akit kevésbé, és van, akit kifejezetten rühellünk. Az utóbbi kategória korábban koronázatlan nyertese Jar Jar Binks, a hibbant gungan volt, akit eredetileg negatív figura lett volna, de amikor meglátták a tervezőasztalon, inkább komikus karaktert csináltak belőle – bár akár ki is vághatták volna. Jar Jart minden egyes rajongó szívből utálta, csakhogy egy új felmérés szerint már nem ő a legkevésbé népszerű. Sőt, az még legnépszerűbb ötösbe sem került be.

Leia

Akkor kit kell utálni? Mindjárt kiderül, de kezdjük az elején. A Morning Consult 2200 rajongót kérdezett meg, és íme a kedvenceik. A listát Leia hercegnő vezeti 73%-kal, mögötte rögtön Luke, Chewbacca és Yoda áll, mind 72%-kal, majd R2-D2 (71%). A megdöbbentő az, hogy Han Solónak csak a hatodik hely jutott, alig 68%-kal. A legnépszerűbb gonosz Anakin Skywalker (55%), őt Darth Vader követi (49%) – világos, hogy a kettő ugyanaz, de nem ugyanakkor ismertük meg „őket”, míg a Star Wars: Az ébredő Erőből Finn lett a legkedveltebb, de nem túl jó pontozással (39%). Ki tudja miért, de az új szereplőket a nézők nem fogadták különösen a szívükbe. Merthogy a legpozitívabb új hős, Rey a maga 38%-ával csak egy százalékkal áll jobban, mint a közutálatnak örvendő Jar Jar (37%).

Snoke

Kérdéses, hogy mindezen változtat-e a Star Wars: Az utolsó Jedik – gyanítom, hogy nem, ha az olyan karaktereket tolnak előtérbe, mint a félig pingvin, félig maki porgok. Újra fontos szerepe lesz például a gonosz létére elég nyafogós Kylo Rennek, aki itt 32%-on áll, a sereghajtók pedig Palpatine szenátor (31%), Jyn Erso (29%), Wedge Antilles (28%) és Dooku gróf (27%), a legutolsó pedig nem más, mint Snoke nagyúr (26%). Őt az új film rendezője, Rian Johnson így jellemezte: „Egy rusnya anyaszomorító, aki fürdőköpenyben parádézik” – és aki a sötét oldal új vezetője, és a legtöbb rajongói (összesküvés)elmélet szerint nem más, mint Darth Plagueis, Palpatine/Sidius mestere, aki le tudta győzni a halált. És aki valamiért pont olyan, mint Thanos A Galaxis őrzőiből. A héten mindenesetre már többet megtudhatunk Snoke-ról és a porgokról!

Porg