Kiderült Joaquin Phoenix Joker-filmjének a címe

Ki nem találnád, mi lett az, roppant ötletes. A produkciónak ezenkívül kitűzték a pontos premierdátumát is.

Most, miután –ahogy azt mi is megírtuk – a sztárral hivatalosan is szerződést kötött a Warner Bros., kezdenek végre beindulni a dolgok a Batman ősellenségéről szóló produkcióval kapcsolatban: a Todd Phillips (Másnaposok-filmek) rendezésében készülő eredetfilm végleges címet és premierdátumot is kapott.

A nem kisebb név, mint Martin Scorsese produceri részvételével érkező alkotás címe nemes egyszerűséggel az lett, hogy Joker, amelynek a Warner és produkciós partnere, a Village Roadshow a 2019. október 4-i időpontot tűzte ki a bemutatására.

Joaquin Phoenix. Forrás: Gabriel Olsen / FilmMagic / Getty Images

 

Azt nem tudni, miért pont ezt a dátumot választották a gyártók, hiszen a Jokernek így nem semmi ellenfelekkel kell majd megküzdenie: abban a hónapban jön Will Smith főszereplésével az Ang Lee rendezte Gemini Man, a Dwayne Johnson nevével fémjelzett Disney-mozi, a Jungle Cruise és a csodálatos Pulitzer-díjas Donna Tartt-adaptáció, Az Aranypinty is. Arról nem beszélve, hogy a Warner saját produkciója, a szintén egy DC-képregény adaptációjaként készülő Wonder Woman 1984 is mindössze egy szűk hónappal később, november 1-jén érkezik.

Jared Leto Jokerként a Suicide Squadban. Forrás: InterCom

 

Még az is lehet, hogy a Jokertől nem várnak túl sokat a stúdiónál, hiszen viszonylag visszafogottnak számító költségvetésből, 55 millió dollárból készül, ráadásul leforgatják mellette a Suicide Squad – Öngyilkos osztagban a figurát alakító Jared Leto főszereplésével készülő önálló Joker-filmet is. Úgy tűnik egyébként, hogy a Phoenix-féle Jokert afféle „kísérleti” szuperhősfilmnek szánják, hiszen az ígéretek szerint sokkal sötétebb lesz a tónusa, mint a többi warneres DC-filmnek, amelyek az Igazság Ligája különböző karaktereit mutatják be, és mélyebben ábrázolja majd a főhőst is.


(via Consequence of Sound)