Képregény készül az Alien 3 egyik kidobott forgatókönyvéből

William Gibson, a Neurománc atyjának története egy poszt-szovjet űrállomáson játszódik, soha nem látott szörnyetegekkel.

Korábban egy cikkben összeszedtük, milyen Alien-filmek nem valósultak meg, és sorra vettük a viharos körülmények között készült A végső megoldás: Halál elvetett korai forgatókönyveit, ötleteit is. Ezek közül az egyiket William Gibson, a Neurománc szerzője, a modern cyberpunk atyja jegyezte: a Sulaco túlélői, Ripley, Newt, Hicks és a kettészakított Bishop egy, a a volt Szovjetunió államberendezését modellező űrállomásra kerülnek, csakhogy az androidba befészkelte magát egy idegen, és a lény megváltozott génszerkezete miatt hamarosan addig soha nem látott hibridek kezdik tizedelni az a közösséget. Természetesen felbukkanak azok a céges emberek is, akik tökéletes biológiai fegyvert látnak a xenomorfban.

A franchise képregényeit a Dark Horse kiadó gondozza, és míg ők birtokolták a Star Wars jogait, a Csillagok háborúja eredeti, a filmhez csak nagy vonalakban hasonlító forgatókönyvét is megjelentették képregényben. A William Gibson’s Alien 3 című minisorozat első része novemberben jelenik meg Amerikában - és mivel nemrégiben kiadták itthon az Alien-Predator-Prometheus crossovert, talán még esély is van rá, hogy egyszer magyarul is olvashatjuk. 

Képek forrása: Dark Horse

 

Ezek után akár abban is reménykedhetünk, hogy egyszer feldolgozzák Vincent Ward (A navigátor, Csodás álmok jönnek) forgatókönyvét, amiben Ripley-ék egy gömb alakú, fából készült űrállomáson, gótikus díszletek és szélmalmok között, középkori körülmények között élő szerzetesek oldalán veszik fel a harcot a xenomorffal.

(Forrás: CBR.com)