Jabba belsejében három ember kuporgott

És még egy külön embernek az volt a feladata, hogy pöfékeljen a hutt helyett. Összeszedtünk néhány érdekeségeket híres filmes lényekről.

Jabba

Az óriási hutt valódi csúcsteljesítmény, a bábozás mesterségének csodája. A szemeket rádiótávirányítással oldották meg, de magában a bábban hárman zsúfolódtak össze: ketten a szájat, karokat és a nyelvet, a harmadik, a legkisebb termetű pedig a farkát mozgatta - abban a jelenetben, amikor Leia megöli Jabbát, Carrie Fisher állítólag rá is lépett a fejére. A hutt emelvénye alatt továbbá feküdt egy negyedik ember is, aki a hasat, a mellkast és az arckifejezéseket irányította. A farok alatt kuporgott a Buja Férget mozgató bábos, ám a legabszurdabb feladata annak a fickónak volt, aki semmi mást nem csinált, csak szivarozott, és a füstöt belefújta egy csőbe - ő pöfékelt Jabba helyett.

 

E.T.

A barátságos földönkívülinek az arcát mozgatták rádiótávirányítással, a testében felváltva két törpe színész és Matthew De Meritt, egy 12 éves, láb nélkül született fiú bújt meg, aki a kezein járt, így amikor E.T.-t teljes alakban, totyogni látjuk, egészen biztosan ő van a jelmezben. Szegény kissrácnak kellett azokban a jelenetekben is közreműködni, amikor E.T. részegen elesik, vagy lefejeli a hűtőszekrény ajtaját, ugyanis egy fura szabály szerint csak olyan felnőtt, törpe növésű színészeket foglalkoztathatott a produkció, akik annak idején az Ózban is játszottak, csakhogy ők már túl öregek voltak ahhoz, hogy sérülés nélkül elessenek.

 

Alien

H.R. Giger első tervei között a xenomorf koponyájának arcrésze feltűnően hasonlított az emberére. A svájci festő nem csak a terveket szolgáltatta, hanem neki is állt elkészíteni a szörnyeteget - méghozzá egy valódi emberi koponya felhasználásával. Amikor megkérdezték tőle, hogy honnan szerezte, annyit felelt, hogy inkább ne kérdezzék. 

(Forrás: Cracked)